Välkommen till Tryffelsvinet

Vi har noga utvalda viner från några av världens bästa vinbönder. Bli medlem i vår Vinklubb för att ta del av vårt nyhetsbrev där du får information om spännande släpp, inbjudningar till roliga provningar och tillgång till exklusiva klubblanseringar!

Bli medlem här!

Veckans tips

nyhet
nyhet

2020 Volnay Premier Cru Les Lurets, Camille Giroud

Bourgogne999 kr
tillfälligt slut

2020 L’Étoile Chardonnay, Domaine Maire

Jura249 kr

2019 Redhill Pinotage, Simonsig Estate

Stellenbosch289 kr

Lanseringar i tillfälligt sortiment

Se våra tillfälliga släpp som du hittar på utvalda SystembolagshyllorTill nyheterna

Nyheter i tillfälligt sortiment

nyhet
nyhet

2019 Croix Canon, Château Canon

Bordeaux499 kr
nyhet

2017 Château Fleur Pourret

Bordeaux399 kr

Fasta listningar i butik

Se våra fasta listningar som du alltid hittar på utvalda SystembolagshyllorTill vinerna

François Villard

François Villard är inte en av dem som föddes in i vinmakeriet. Han växte upp mellan Vienne och Grenoble och jobbade som kock innan han förälskade sig i vin. Han sadlade om till sommelier och det stora vinintresset övergick raskt till besatthet och vinproduktion. Ursprungligen gjorde François moderna viner med en stor andel ny ek. Numera har han ändrat stilen och gör mer eleganta viner med kortare extrahering, jäsning på hela klasar och nästan ingen ny ek – allt får att uppnå fräschör och renhet i frukten. François skördar senast av alla sina grannar för att uppnå optimal mognad. Inget av hans vin får tillsatt jäst utan all jäsning sker spontant och naturligt och han jobbar aktivt med att minska mängden sulfit.

Läs mer här

Prova vin med Tryffelsvinets Vinklubb

Tryffelsvinets Vinklubb är för dig som gillar vin, oavsett kunskapsnivå. Vi anordnar allt från exklusiva middagar där vi dricker våra viner, vinmakarbesök, nyhetsprovningar, digitala liveprovningar, master classes och vinkurser. Här kan du läsa mer om våra event och se våra onlineprovningar.

Se alla våra event

Tryffelsvinet tipsar

Vinskolan – fylld med kunskap om vin

Lagra vin som ett proffs

Hur tar man hand om sina viner på bästa sätt? Tryffelsvinet listar farorna som kan förstöra dina flaskor och tipsar om tre sätt att lagra dina viner på!

Läs mer

Mat- och dryckeskombinationens sju dödssynder

Tycker du att mat- och dryck i kombination är en läskig konstform och är rädd att göra fel? Det är inte så svårt som man kan tro – ibland handlar det mer om att undvika fallgroparna. Här listar vi våra bästa ”what not to do” när det kommer till mat- och dryck i kombination!

Läs mer

Serveringstemperatur på vin – så skall du tänka!

Vid vilken temperatur skall jag servera mina röda, vita, rosa och mousserande viner? Spelar vinets kvalitet någon roll? Vad händer om jag råkar servera vinet för kallt? Och vad är egentligen definitionen av rumstemperatur? Tryffelsvinet har svaret!

Läs mer