Välkommen till Tryffelsvinet

Vi har noga utvalda viner från några av världens bästa vinbönder. Bli medlem i vår Vinklubb för att ta del av vårt nyhetsbrev där du får information om spännande släpp, inbjudningar till roliga provningar och gratis deltagande på våra onlinesändningar.

Till Vinklubben

Veckans tips

2020 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien331 kr

2020 Rosso di Montalcino, Ciacci Piccolomini

Toskana211 kr
limited

2020 Syrah on Sandstone, Gabriëlskloof

Western Cape319 krLanseringsdatum: 31/01

Lanseringar i tillfälligt sortiment

Se våra tillfälliga släpp som du hittar på utvalda SystembolagshyllorTill nyheterna

Nyheter i tillfälligt sortiment

nyhet

2020 Chianti Classico, Fattoria Poggerino

Toskana209 kr
nyhet

2020 Chianti Classico (N)Ouvo, Fattoria Poggerino

Toskana299 kr

Fasta listningar i butik

Se våra fasta listningar som du alltid hittar på utvalda SystembolagshyllorTill vinerna

Poggerino

Fattoria Poggerino är en liten familjevingård som ligger i Radda i Chianti. Vingården är en del av en större vingård som ägdes av Prins Ginori Conti, en ättling till en av Italiens äldsta familjer. Vingården drivs idag av Benedetta och Piero Lanza som hyser den allra största respekt för naturen. Piero är lokalt känd för att spendera så mycket tid i vingården att “han som känner och omtalar alla sina vinstockar med namn”. Poggerino har praktiserat ekologiska och biodynamiska metoder sedan år 2009 och de använder en blandning av modern teknik och gamla traditioner när de gör sina viner. Druvorna skördas givetvis för hand med en rigorös kontroll av varje druvklase. De varken filtrerar eller klarar vinet – utan all stabilisering sker med hjälp av gravitationen.

Läs mer här

Prova vin med Tryffelsvinets Vinklubb

Tryffelsvinets Vinklubb är för dig som gillar vin, oavsett kunskapsnivå. Vi anordnar allt från exklusiva middagar där vi dricker våra viner, vinmakarbesök, nyhetsprovningar, digitala liveprovningar, master classes och vinkurser. Här kan du läsa mer om våra event och se våra onlineprovningar.

Se alla våra event

Tryffelsvinet tipsar

Vinskolan – fylld med kunskap om vin

Vinets dag 22 januari – varför firar man?

Att fira vinets dag är en tradition som sträcker sig ända tillbaka till medeltiden då vinmakare och vingårdsarbetare började tillbe Saint Vincent som sitt skyddshelgon. Men vem var då denne Saint Vincent, och varför är han förknippad med vin? 

Läs mer

Grenache – vinvärldens viktigaste doldisdruva

Dn 16 september firas den internationella grenache-dagen. Lär dig mer om druvan, vad man kan äta till och hitta Tryffelsvinets godaste viner som innehåller grenache!

Läs mer

Beaujolais – södra Bourgognes pärla

Beaujolais har sedan flera hundra år vart en del av Bourgogne – fast relationen mellan de två har kanske inte alltid vart den bästa. Men hur kommer det sig att dom har ansetts vara så olika från varandra och hur skiljer sig Beaujolais inom området? Alla dessa frågor kommer besvaras i Tryffelsvinets djupdykning i Beaujolais och dess byar!

Läs mer