Välkommen till Tryffelsvinet

Vi har noga utvalda viner från några av världens bästa vinbönder. Bli medlem i vår Vinklubb för att ta del av vårt nyhetsbrev där du får information om spännande släpp, inbjudningar till roliga provningar och gratis deltagande på våra onlinesändningar.

Till Vinklubben

Veckans tips

limited

2020 Syrah on Shale, Gabriëlskloof

Western Cape319 kr

2020 IGT Toscana Rosso, Ciacci Piccolomini

Toskana129 kr

Lanseringar i tillfälligt sortiment

Se våra tillfälliga släpp som du hittar på utvalda SystembolagshyllorTill nyheterna

Nyheter i tillfälligt sortiment

nyhet

2018 Cuvée Royale Blanc de Blancs, Simonsig Estate

Stellenbosch195 kr
nyhet

2018 Les Pagodes de Cos, Château Cos d’Estournel

Bordeaux699 kr
nyhet

2018 Château Fonplégade

Bordeaux529 kr

Fasta listningar i butik

Se våra fasta listningar som du alltid hittar på utvalda SystembolagshyllorTill vinerna

Ca’ Del Bosco

1964 köpte Annamaria Clementi Zanelli ett litet hus på en sluttning i Erbusco som kallas ”Ca-del Bosc” och börjar planterade sina första vingårdar. Ambitionen var redan från start att producera viner av hög kvalitet, i ett område som inte tidigare varit känt för högkvalitativa viner. Med facit i hand kan vi enkelt konstatera att hon lyckades. 1976 skördades Ca’del Boscos första årgång (man startade med tre olika mousserande viner) och de nådde marknaden i december 1978. Ca’del Bosco drivs idag av hennes son, Maurizio Zanella. Franciacorta är idag känt för sin höga kvalitet och att de har en av de striktaste lagstiftningarna i vinvärlden. De mousserande vinerna måste lagras minst 18 månader på sin jästfällning, men Ca’del Bosco siktar högre än så – deras Cuvee Prestige lagras minst 24 månader på jästfällningen. Med ambitioner som dessa och genom sin känsla för detaljer har de satt Franciacorta på kartan och anses vara en av dess bäst presterande producenter.

Läs mer här

Prova vin med Tryffelsvinets Vinklubb

Tryffelsvinets Vinklubb är för dig som gillar vin, oavsett kunskapsnivå. Vi anordnar allt från exklusiva middagar där vi dricker våra viner, vinmakarbesök, nyhetsprovningar, digitala liveprovningar, master classes och vinkurser. Här kan du läsa mer om våra event och se våra onlineprovningar.

Se alla våra event

Tryffelsvinet tipsar

Vinskolan – fylld med kunskap om vin

Grenache – vinvärldens viktigaste doldisdruva

Dn 16 september firas den internationella grenache-dagen. Lär dig mer om druvan, vad man kan äta till och hitta Tryffelsvinets godaste viner som innehåller grenache!

Läs mer

Beaujolais – södra Bourgognes pärla

Beaujolais har sedan flera hundra år vart en del av Bourgogne – fast relationen mellan de två har kanske inte alltid vart den bästa. Men hur kommer det sig att dom har ansetts vara så olika från varandra och hur skiljer sig Beaujolais inom området? Alla dessa frågor kommer besvaras i Tryffelsvinets djupdykning i Beaujolais och dess byar!

Läs mer

Chablis – Bourgognes nordligaste punkt

Chablis är något av en udda fågel i Bourgogne – vi har alla hört någon säga ”Åh nej jag gillar inte chardonnay så jag tar ett glas chablis!”. Hur kommer det sig att Chablis är så annorlunda från sina grannar? Och vad är egentligen skillnaden på Chablis village, premier cru och grand cru? Tryffelsvinet har svaret!

Läs mer