Mousserande vin

2013 Franciacorta Anna-Maria Clementi Riserva, Ca’ del Bosco

nr 9489001

2013 Anna-Maria Clementi Riserva är Ca’ del Boscos mest exklusiva vin. Det tillverkas bara i riktigt bra årgångar. Doft och smak är komplex och fruktig och uppvisar en fantastisk nyansrikedom av både unga fruktiga och utvecklade toner. Ett unikt vin av strålande kvalitet från Italiens mesta kvalitetsregion för mousserande vin.

Pris 1199 kr

Kropp har ett värde på 3 av 6

Kropp

Sötma har ett värde på 1 av 6

Sötma

Syra har ett värde på 5 av 6

Syra

Sortimentsbeskrivning Beställningssortiment
Minsta beställning 1 flaska
Lagerstatus Årgång slut

Beskrivning

Producent
Ca’ del Bosco

Ursprung
Franciacorta DOCG

Druvor
55% chardonnay, 25% pinot bianco, 20% pinot nero

Alkoholhalt
13%

Flaskstorlek
750 ml

Doft och smak
Doften är komplex med toner av gula och gröna äpplen, citron, clementin, aprikos, mineral, nötter, nougat och kryddor med en påtaglig autolytisk karaktär av kex och brioche. Smaken är komplex, frisk, knastertorr och fruktig med. Moussen är välintegrerad och krämig mousse.

Passar till
Drick som aperitif eller till skaldjur, milda ostar och stekt fisk med rostade grönsaker och örtcréme.

Lagringspotential
Från nu till 2030

Mer informatinn

Om produkten

Ca’del Bosco grundades av Maurizio Zanella och deras historia började i slutet på 1960-talet när man började plantera de första vingårdarna i Erbusco. Målet var att bevisa att området kunde producera riktiga kvalitetsviner. Efter att ha rest till Champagne bestämde sig Maurizio för att göra mousserande vin enligt traditionella metoden. Än idag är de mycket noggranna med kvaliteten på druvorna och använder enbart den bästa frukten till slutprodukten. För att nå fram till bästa resultat lägger de ner mycket arbete på ny innovation. Ca’del Bosco rankas idag som en av Italiens absolut främsta vinproducenter.  Tillsammans med Bellavista och Berlucchi kan egendomen ta åt sig äran för att världen fått upp ögonen för de mousserande kvalitetsvinerna från Franciacorta. Ca’del Bosco producerar idag både röda, vita och mousserande viner.

Cuvée Annamaria Clementi Riserva är Ca’ del Boscos mest exklusiva vin. Det tillverkas bara i riktigt bra årgångar. Druvorna till vinet är noggrant selekterade och kommer från domänens bästa vingårdar. 2013 Anna-Maria Clementi är en blandning av chardonnay, pinot bianco och pinot nero. Efter den andra jäsningen i flaska får vinet vila i hela 9 år på sin jästfällning vilket ger en stor komplexitet och nyansrikedom. Dosagen i vinet är noll, det vill säga inget extra tillsatt socker vid degorgering och buteljering.