Välkommen till Tryffelsvinet

Vi har noga utvalda viner från några av världens bästa vinbönder. Bli medlem i vår Vinklubb för att ta del av vårt nyhetsbrev där du får information om spännande släpp, inbjudningar till roliga provningar och gratis deltagande på våra onlinesändningar.

Till Vinklubben

Veckans tips

nyhet

2021 Amphora Sauvignon Blanc, Gabriëlskloof

Western Cape199 kr
nyhet

2019 The Blend, Gabriëlskloof

Western Cape139 kr

NV Vouvray Brut, Vigneau Selection

Loire149 krLanseringsdatum: 01/06
nyhet

2017 Nerobufaleffj, Gulfi Cantina

Sicilien499 kr

Lanseringar i tillfälligt sortiment

Se våra tillfälliga släpp som du hittar på utvalda SystembolagshyllorTill nyheterna

Nyheter i tillfälligt sortiment

kommer snart

2005 Tiara, Simonsig

Stellenbosch269 krLanseringsdatum: 08/07
nyhet

2021 Piemonte Rosso 1,5L pouch, Josetta Saffirio

Piemonte349 kr
nyhet

2020 Château Latour Martillac Blanc

Bordeaux359 kr
nyhet

2020 Château de Fieuzal Blanc

Bordeaux589 kr
nyhet

1995 Marc de Chambertin, Domaine Trapet

Bourgogne1100 kr

Fasta listningar i butik

Se våra fasta listningar som du alltid hittar på utvalda SystembolagshyllorTill vinerna

Gabriëlskloof

Med en dröm och en vision framför ögonen har Bernhard Heyns byggt upp en familjestyrd oas där växter och djur samsas med vinrankorna i sydafrikanska kustregionen Walker Bay. I vineriet basar Bernhards svärson, den unge, men redan kultförklarade Peter-Allan Finlayson, som sedan 2014 tagit egendomens viner till nya nivåer. År 2021 blev han utsedd till ”Winemaker of the year” i Tim Atkins MW’s South Africa Special Report som ett slutgiltigt erkännande för sin enorma skicklighet och kunskap, något som är mycket tydligt i Gabriëlskloofs viner.

Läs mer här

Prova vin med Tryffelsvinets Vinklubb

Tryffelsvinets Vinklubb är för dig som gillar vin, oavsett kunskapsnivå. Vi anordnar allt från exklusiva middagar där vi dricker våra viner, vinmakarbesök, nyhetsprovningar, digitala liveprovningar, master classes och vinkurser. Här kan du läsa mer om våra event och se våra onlineprovningar.

Se alla våra event

Tryffelsvinet tipsar

Vinskolan – fylld med kunskap om vin

Josetta Saffirios Konstnärsserie Nr. 2: Stina Wirsén

Vi presenterar stolt andra upplagan av unika samlar-Barolon från Josetta Saffirio i form av årgång 2017 Barolo del Comune di Monforte d’Alba Konstnärsserie Nr. 2 med etikett designad av Stina Wirsén. 300 magnumflaskor à 769 kronor lanseras den 3:e maj klockan 10:00 under hemligt artikelnummer som skickas ut till medlemmar av Tryffelsvinets vinklubb via mejl. Håll utkik i din mejlkorg!

Läs mer

Aligoté – Bourgognes doldisdruva

Vit Bourgogne är i princip synonymt med chardonnay – men det är långt ifrån sanningen. Få känner till druvan aligoté – men det är en druva som på senare år fått ett stort uppsving i popularitet. När den är som bäst kan den till och med överglänsa chardonnay – särskilt när den vuxit på branta kullar med mager jordmån. Och det bästa? Den kostar bara en spottstyver av chardonnay från samma område!

Läs mer

Tryffelsvinets dekanteringsguide

Att dekantera – eller lufta – sitt vin kan tyckas avancerat. Det är inte utan anledning som det är ett vanligt tävlingsmoment i internationella sommeliertävlingar. Men behöver det verkligen vara så svårt? Tryffelsvinet har samlat de bästa tipsen om hur, när och varför du skall dekantera dina flaskor. Läs guiden här!

Läs mer