Rött vin

2017 Château Fleur Pourret

nr 9218501

Storartat vin från dryckesvänliga årgången 2017 från teamet bakom Château Figeac. Perfekt att njuta nu alternativt stuva undan för framtiden!

Pris 399 kr

Kropp har ett värde på 4 av 6

Kropp

Tannin har ett värde på 5 av 6

Tannin

Syra har ett värde på 5 av 6

Syra

Sortimentsbeskrivning Tillfälligt sortiment
Minsta beställning 1 flaska
Lagerstatus Årgång slut

Beskrivning

Producent 
Château La Fleur Pourret

Ursprung
Saint-Émilion Grand Cru AOC

Druvor
Merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon

Alkoholhalt
14,5%

Flaskstorlek
750 ml

Doft och smak
Smaken är rikt koncentrerad med toner av björnbär, mörka plommon, jordgubbar, svarta vinbär med drag av violer och tobak. Vinet har en fin balans mellan frukt, syra och silkiga tanniner samt en stiltypiskt fyllighet.  Lång och angenäm eftersmak.

Passar till
Njut till klassisk mat av lamm, nöt eller vilt, gärna med feta inslag. Passar även till smakrika grytor och stekar.

Lagringspotential
Från nu till 2035

Mer information
Servera vid 16-18 grader i glas med stor kupa.

Om produkten

När man tänker på Bordeaux  tänker man sällan på att det Bordeaux som behandlas i folkmun är en förhållandevis ung vinregion, Haut-Médoc, som planterades först på 1600-1700-talet. På andra sidan av floden Gironde, på den så kallade högra stranden, finns emellertid en rik vinhistoria som sträcker sig bakåt tusentals år. En av de mest kända regionerna på högra stranden är Saint-Emilion där Château La Fleur Pourret ligger beläget.

Château La Fleur Pourret grundades redan på 1700-talet och har sedan starten varit förknippade med viner av hög kvalitet vilket återspeglas i deras klassifikation som en Saint-Emilion Grand Cru. Slottet köptes på tidigt 2000-tal upp av Domaines Manoncourt, som också driver det legendariska slottet Figeac och Château de Millery. Ägorna består av ungefär 4,5 hektar vingårdar placerade på en jordmån av kalkhaltig lera i närheten av staden Saint-Emilion. I stil med trenden i regionen rör sig Fleur Pourret mot en allt mer cabernet franc-dominerad blend – ägorna är idag planterade med 50% merlot, 44% cabernet franc och 6% cabernet sauvignon med en snittålder på cirka 40 år.

2017 Château La Fleur Pourret består av merlot, cabernet franc och cabernet sauvignon som har vinifierats i en kombination av fat och cementtankar och därefter lagrats i franska ekfat där 10% av faten utgjordes av ny ek. Årsproduktionen är enbart 20 000 flaskor.