15 augusti 2023

Tryffelsvinet 20 år – Charlie Dahl

Charlie Dahl kommer från Vaxholm och har drivit krog på Svalbard, men numera är han Tryffelsvinets marknad- och vinklubbskoordinator. Charlie känner till vartenda obskyrt band du kan tänka dig – från ökentrance till albansk black metal – älskar tysk riesling och är en oumbärlig spelare i teamet. Här lär du känna Charlie lite bättre!

Lär känna personalen – Charlie Dahl

Vad är din titel på Tryffelsvinet?
”Jag är marknad- och vinklubbskoordinator.”

Hur länge har du jobbat på Tryffelsvinet?
”Lite mer än två och ett halvt år.”

Vad har du gjort innan?
”Mitt senaste gig var som sommelier på Vinkällaren Grappe – innan dess har jag pendlat sommelierande med att jobba som kock (senast på Coco & Carmen). Om man har tur kan man hitta mig på Kagges/Sillkafeet i modern tid då jag hoppar in och hjälper där från och till.”

Finns det någon rolig kuriosa som många inte känner till om dig?
”Jag kan vifta på öronen och lösa en Rubiks kub med en hand.”

Vad definierar ett riktigt Tryffelsvin för dig?
”Har tryne och knorr, bor i Italien, jobbar med att hitta tryffel?”

Vilket är ditt roligaste minne med Tryffelsvinet?
”Roligaste i närtid är nog vår sommarfest där jag sjöng karaoke för första gången – jag kan verkligen inte sjunga.”

Vilket vin drack du senaste från Tryffelsvinet?
”Senaste vinet som jag drack från Tryffelsvinet var en Saint-Aubin La Princée årgång 2020 från Hubert Lamy – brottsligt tidigt att dricka detta fantastiska vin, men ibland kan man inte hålla fingrarna i styr.”

Charlie tipsar

”Vinet jag drack senast”

årgång slut

2020 Saint-Aubin La Princée, Hubert Lamy

Bourgogne600 kr

Tryffelsvinet tipsar

Lär känna personalen

Tryffelsvinet 20 år – Nikita Mooij

Nikita Mooij är en av två värmlänningar på kontoret, har rötter i Holland och brinner för Sydafrika. Till vardags är hon en av Tryffelsvinets skickliga produktchefer men är också en jäkel på excel, blindprovning och sport. När Nikita inleder en mening med ”Har jag berättat om den gången när jag…” så vet man att det alltid kommer en riktig toppenhistoria. Här lär du känna Nikita lite bättre!

Läs mer

Tryffelsvinet 20 år – Anna Rönngren

Anna Rönngren kommer från Värmländska Grums, bor i Spånga och har ett hus på en potatisåker i finska Österbotten. På Tryffelsvinet är hon vår vinklubbs- och contentansvariga orddribblare som mår som bäst när hon får dricka gott, äta chips och lyssna på Simon & Garfunkel. Här lär du känna Anna bättre!

Läs mer

Tryffelsvinet 20 år – Lina Holm

Lina Holm är Tryffelsvinets stora champagneälskare och bubbelfanatiker som också är riktigt vass på träning, fotografering och odling. På Tryffelsvinet är hon vår ovärderliga event- & produktkordinator, och trots att hon är den senaste att ansluta till teamet kan vi inte tänka oss kontoret utan vår liv-Lina. Här lär du känna Lina lite bättre!

Läs mer

Tryffelsvinet 20 år – Emil Wetterlind Hofgård

Emil Wetterlind Hofgård är Tryffelsvinets fantastiske produktkoordinator som ser till att våra viner hamnar där de ska – en långt mer komplicerad uppgift än man kan tro. På fritiden hittar man Emil i replokalen eller på gymmet, men han är också vår egen grillmästare och den på Tryffelsvinet som har flest husdjur och som bor längst ut på landet. Här lär du känna Emil bättre!

Läs mer

Tryffelsvinet 20 år – Margaux Barjou

Margaux Barjou är en av våra rutinerade produktchefer – född och uppvuxen i franska Bordeaux. Margaux hittar man ofta på en surfbräda på stränder runt om i världen och förutom sport och vin är hon också hela Tryffelsvinets franskalärare som alltid bidrar till stämningen på kontoret. Här lär du känna Margaux bättre!

Läs mer

Tryffelsvinet 20 år – hur allt startade

Vi fångade Tryffelsvinets grundare Stefan Schlyter mellan en av sina golfrundor i Portugal där han numera bor för att fråga om hur allting startade för 20 år sedan. Varför just namnet ”Tryffelsvinet”, vilka minnen sticker ut mest, vilka producenter har varit med från början och vilka viner från Tryffelsvinet har han alltid hemma i Vinkylen? Du hittar svaren här!

Läs mer