Châteaux Tour Sieujean. Frankrike, Bordeaux, Pauillac.

TOUR SIEUJEANS HEMSIDA

Småskaligt familjeägt slott i Pauillac

Prisvärd Pauillac är idag mycket svårt att komma över, men familjeägda Château Tour Sieujean leverar just detta!

Historia

Château Tour Sieujean ligger på på Médoc-halvön i staden Saint Laurent-Médoc 30 minuter norr om Bordeaux på vägen till Pauillac. Med en total yta på 8 hektar, vilket i Bordeaux-mått mätt är väldigt litet, har slottet odlingar både i Pauillac och Haut Médoc. Château Tour Sieujean är ett av de sista återstående familjeägda slotten i en tid då merparten av vinproducenter ägs av kapitalstarka investmentbolag. Dagens familj har levt och arbetat på gården sedan 1950-talet. Gården har fått sitt namn efter det torn – La Tour – som stått på egendomen sedan 900-talet.

Vingårdar

På Château Tour Sieujean äger i Pauillac rankornas är snittålder 25 år. Jorden består av grus och kalkjordar där cabernet sauvignon trivs ypperligt. 85% av odlingarna upptas av cabernet sauvignon men man odlar även 15% merlot. Planteringstätheten är 8000 vinstockar/hektar.

Vinifikation

Vinerna jäser i temperaturkontrollerade ståltankar med inledande kallmaceration. Därefter lagras vinerna mellan 12 och 16 månader på små ekfat, så kallade barriquer varav 70 procent av faten är nya.

Rekommenderade viner