Rött vin

2013 Priorat, Ferrer Bobet

nr 5286201

Ta chansen att prova äldre årgångar från Priorats mest hyllade vinmakare – Raül Bobet! 2013 Ferrer Bobet Priorat är ett vin som gjorts på egendomens yngsta druvor och är ett imponerade carignan-driven Priorat med några års lagring på nacken!

Pris 399 kr

Kropp har ett värde på 4 av 6

Kropp

Tannin har ett värde på 4 av 6

Tannin

Syra har ett värde på 5 av 6

Syra

Sortimentsbeskrivning Beställningssortiment
Minsta beställning 1 flaska
Lagerstatus Tillgänglig via beställningssortiment
ÖvrigtVeganvänligt

Beskrivning

Producent
Ferrer Bobet

Ursprung
Priorat DOCa

Druvor
48% carignan, 22% grenache, 23% syrah, 7% cabernet sauvignon

Alkoholhalt
14,5%

Flaskstorlek
750 ml

Doft och smak
Vinet har ett begynnande moget anslag med en elegant och ännu frisk doft med toner av peppar,  björnbär, violer, lakrits, crème de cassis, örter och tobak. Samtliga komponenter är fint sammansvetsade och inramas av en antydan till mognad som ännu har många år framför sig. Smaken är fyllig men samtidigt elegant med markerat finstämda tanniner och en lång kryddig eftersmak.

Passar till
Kombinera gärna vinet med viltkött, kanske i form av grytor eller varför inte söndagssteken. Också utmärkt till spanska ostar såsom Manchego.

Lagringspotential
Från nu till 2025

Mer information

Om produkten

Sergi Ferrer-Salat och Raül Bobet håller till i Porrera som är det svalaste läget i Priorat. Området påverkas av nordöstliga vindar med medelhavet som modererande effekt på kylan. Ferrer Bobet jobbar dessutom tillsammans med några av regionens brantaste vingårdar: alla dessa faktorer bidrar till stora skillnader mellan dag- och nattemperaturer vilket i slutändan påverkar vinets slutliga kvalitet positivt genom optimal fenolisk mognad, bibehållen syra och fräschör i aromerna.

2013 Ferrer Bobet Priorat är ett vin som gjorts på egendomens yngsta druvor och är en blend på 48% carignan, 22% grenache, 23% syrah och 7% cabernet sauvignon som vuxit i terasser med jordmånen licorella – en jordmån bestående av skiffer. Vingårdarna planterades mellan 2004, 2005 och 2006. Dessutom kommer en del av druvorna från en 20-årig vingård i närbelägna Porrera. Det är från denna vingård (där carignan-druvorna kommer från – som är vinets hemlighet. Det är nämligen de som bidrar med den otroliga frärschören i vinet.  Druvorna skördades för hand i 10-kilos korgar och genomgick rigorös sortering i vineriet. Musten jästes i 15 och 30 hektoliters ek-, betong-, och stålkar och vinet lagrades därefter i franska ekfat (60% ny ek) i 9 månader.