Rött vin

2015 Reseca, Gulfi Cantina

nr 7064101

Ekologiska Reseca är gjort på den sicilianskan druvan nerello mascalese och har en inbjudande fruktighet med inslag av solmogna bär. De mjuka tanninerna är i bra balans med frukten, och gör att vinet gärna kan njutas både med och utan mat.

Pris 279 kr 299 kr

Kropp har ett värde på 3 av 6

Kropp

Tannin har ett värde på 3 av 6

Tannin

Syra har ett värde på 5 av 6

Syra

Sortimentsbeskrivning Beställningssortiment
Minsta beställning 1 flaska
Lagerstatus Årgång slut
ÖvrigtEkologiskt certifierat

Beskrivning

Producent
Gulfi Cantina

Ursprung
Rosso Siciliane IGT

Druvor
100% nerello mascalese

Alkoholhalt
13.5%

Flaskstorlek
750 ml

Doft och smak
Stor och elegant doft med toner av solmogna röda bär, färska örter, sultanarussin, välintegrerade ekfat och en avslutande blommig ton. Smaken har en tilltalande stiltypisk fruktighet och en stenig mineralitet. Vinet har en medelfyllig kropp med tydliga men eleganta tanniner och en fruktdriven eftersmak med markerad fräschör.

Passar till
Passar till charktallriken, de vilda fåglarna och pasta med tryffel eller hemgjord tomatsås.

Lagringspotential
Från nu till 2028

Mer information
Servera vinet vid 15-17 grader. Dekantera gärna innan servering.

Om produkten

Gulfi grundades 1996 på sydöstra Sicilien, med vingårdar tillhörande underregionerna Noto, Etna och Cerasuolo di Vittoria. Vingårdarna omfattar cirka 70 hektar och är odlade med klassiska sicilianska druvsorter som nero d’Avola, frappato, nerello mascalese, nerello cappuccio och carricante. Egendomen har framför allt lyckats bevara Siciliens mångtusenåriga vintradition och deras hårda arbete i vingården och beskärning av vinrankor har till exempel gjort att ingen konstbevattning behövs. Gulfi har alltid jobbat efter ekologiska principer och sedan 2007 är hela deras produktion ekologiskt certifierade. Resultatet är ovanligt koncentrerade druvor och en minimal påverkan på landskapet.

Reseca är namnet på vingården där druvorna till detta vin kommer från. Vingården är belägen nära havet med vulkanen Etna som fond i bakgrunden. Dess jordmån är rik på organisk materia utblandad med vulkanaska och är beväxt med hundraåriga nerello mascalese-rankor som bundits upp på kastanjepålar. Runt vingården växer en skog som tillsammans med jordmånen skapar dess unika mikroklimat. Druvorna till vinet skördas under andra halvan av oktober och vinifieras med lång skalmaceration under strikt temperaturkontroll. Efter den malolaktiska jäsningen får vinet vila i 24 månader på 225-liters ekfat. Efter buteljering spenderar vinet ytterligare 2-3 år i gårdens källare innan det släpps på marknaden.