Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.

2016 Château Bibian
nr 95990012016 Château Bibian Rouge bevisar att västra stranden i Bordeaux kan ge mycket för pengarna. Vinet visar upp klassisk bordeaux-stil med generösa toner av mörka plommon, björnbär, enbär, ceder och blyerts. Ett utmärkt matvin som du med fördel kan dricka redan idag till lamm, nöt och anka.
Pris 175 kr
Kropp
Tannin
Syra
Beskrivning
Producent
Château Macquin
Ursprung
Haut-Médoc AOC
Druvor
60% merlot, 35 % cabernet sauvignon, 5% petit verdot
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Doft och smak
Klassisk doft av mörka bär, mogna plommon och korinter med ett visst inslag av cederträ, läder, lakrits och rostat kaffe. Smaken är frisk och fyllig med en stram och tydlig tanninstruktur.
Passar till
Perfekt till smakrika rätter på lamm men även till vilt med gräddiga tillbehör.
Lagringspotential
Från nu till 2025
Mer information
Servera vid 16 grader i glas med stor kupa.
Om produkten
Kommunen Listrac i appellationen Médoc är nog den minst kända kommunen på Médochalvön – men det beror snarast på att kommunen är så liten. Det här är goda nyheter för vinälskare som – liksom vi – gillar Bordeaux eftersom priserna är så fördelaktiga. Château Bibian är en av de äldsta och mest anrika egendomarna i Listrac och slottet grundades redan 1857 av Pierre Bibian när han slog samman de vingårdslotter han ärvt av sin far. 1932 klassades slottet som Cru Bourgeois och 1999 togs det över av Alain Meyre. Främst tack vare Alains två barn så har de blåsts nytt liv i detta tidigare slumrande slott som idag producerar fantastiska viner.
Ledmotivet är koncentration, elegans, harmoni och en gnutta ny teknik. Domänen sträcker sig över 20 hektar i Listrac och är planterad med 60% merlot, 25% cabernet sauvignon, 10% petit verdot och 5% cabernet franc med en snittålder på 40 år. Jordmånen består av grus och kalkhaltig lera. Druvorna till vinet har skördats både manuellt och maskinellt, med manuell sortering av druvorna och fullständig avstjälkning. Vinet jäses i ståltank och lagras därefter i ekfat där 40 % utgör ny ek i 12 månader.
James Suckling: 91 poäng ”Full, ripe plums, a touch of earth and a slug of velvety tannins make a bold statement. Good length and some good aging potential. Drink or hold.”