Rött vin

2016 Pinot Noir, The Paring

nr 5024101

The Paring från Santa Barbara County har samma ägare som Screaming Eagle och Bonneau du Martray – Stan Kroenke och sköts av skicklige vinmakaren Matt Dees. Jeb Dunnuck 91 poäng

Pris 299 kr

Kropp har ett värde på 3 av 6

Kropp

Tannin har ett värde på 3 av 6

Tannin

Syra har ett värde på 5 av 6

Syra

Sortimentsbeskrivning Beställningssortiment
Minsta beställning 1 flaska
Lagerstatus Tillgänglig via beställningssortiment

Beskrivning

Producent 
The Paring

Ursprung
Santa Barbara county

Druvor
100% pinot noir

Alkoholhalt
14%

Flaskstorlek
750 ml

Doft och smak
The pairing Pinot Noir har en charmig fruktig doft med toner av mogna jordgubbar, körsbär, svarta vinbär, lakrits, söta kryddor och örter. Vinet har en mycket elegant kropp med mjuk tanninstruktur, frisk syra  och lång eftersmak i en stiltypisk stil och med stor balans och komplexitet.

Passar till
Grillad och stekt fisk, fågel eller rätter på ljusare kött.

Lagringspotential
Från nu till 2026

Mer information
Serveras vid 14-16 grader. Häll gärna upp det och låt det sedan stå och lufta i glaset en stund så kommer vinets aromer fram ännu mer och vinet hinner få rätt temperatur.

Om produkten

Vinmakare på The Paring är – precis som på Jonata och The Hilt – den mycket skicklige Matt Dees. På The Paring har han möjlighet att ta ut svängarna experimentellt på druvor som kommer från rigoröst omskötta vingårdar. Vinerna blir också tillgängliga tidigare än hos sina storasyster-vinerier där man behöver tålamod för att vinerna skall mogna. The Paring blir således den ultimata kombinationen mellan minutiös kvalitet och volym från druvor som vuxit i Santa Barbaras sol och svala havsvindar.

2016 The Paring Pinot Noir görs på chardonnaydruvor från Jonata och The Hilts vingårdar, där man har ansett att druvorna inte ska användas till toppvinerna, exempelvis på grund av för unga rankor. De låga skördeuttagen och de svala dagarna har gett ett vin som både har generös, flörtig fruktighet och en stålig, frisk fräschör. Vinet lagras i 11 månader på franska ekfat varav 35% är nya varefter vinet buteljeras utan klarning eller filtrering.

Jeb Dunnuck 91 poäng: ”From declassified The Hilt lots and raised in a mix of new and neutral oak, the 2016 Pinot Noir is a deeply colored effort that has subtle oak as well as rich notes of black cherries, black raspberries, toasted spice, and graphite. With medium to full-bodied richness, a layered, concentrated profile, and plenty of length, it needs a year or so to absorb some of this oak but is still a beautiful wine that readers should snatch up. Drink through 2026. ”