Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.

2017 Chinon Les Charmes, Charles Joguet
nr 76818012017 Chinon Les Charmes kommer från en 6 hektar stor vingård med en snittålder på rankorna om 30-40 år . En ljuvlig cabernet franc när den är som allra bäst! Wine Spectator: 91 poäng
Pris 299 kr 349 kr
Kropp
Tannin
Syra
Beskrivning
Producent
Charles Joguet
Ursprung
Chinon AOC
Druvor
100% cabernet franc
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Doft och smak
Ung doft av jordgubbar, vildhallon och svarta vinbär, peppar, färska örter och stenig mineral. En komplex smak av svart och röda bär, örter, sten, peppar och kryddor. Strama men aptitliga tanniner och en lång eftersmak.
Passar till
Vildfågel som duva, vildand, fasan, lagrade hårdostar, grillat mörkt kött eller en fyllig Boeuf Bourgignon.
Lagringspotential
Från nu till 2030
Mer information
Om produkten
Domaine Charles Joguet i Chinon är en av de mest välrenommerade producenterna i Loiredalen. Grundades 1957 av Charles själv som då också hade påbörjat en bana som konstnär. Vinerna som görs här karaktäriseras av respektive vingårds terroir och man blandar inte druvor från olika gårdar. Med låga skördeuttag och en oerhört hög ambitionsnivå gör man mycket prisvärda viner oavsett kvalitetsnivå. De mest berömda vinerna är Clos du Chene Vert och Clos de La Dioterie, men man gör även ett antal andra viner i lägre prisklasser, varav en vit chenin blanc. Charles Joguet har dragit sig tillbaka från den operativa skötseln av domainen och ägnar numera större delen av sin tid till sin konst. Nu sköts vingården av de starka personligheterna Jacques Genet, hans dotter Anne-Charlotte Genet och Kevin Fontaine. Man arbetar biodynamiskt och med hänsyn till årstidernas rytm och det naturliga kretsloppet, med stor respekt för natur och tradition.
2017 Chinon Les Charmes kommer från en 6 hektar stor vingård med en snittålder på rankorna om 30-40 år . Jordmånen är kalkrika lerjordar och vingården har en nordlig solexponering. Druvorna till just detta vin kommer från de bästa lägena i vingården. Druvorna som når vineriet avstjälkas och genomgår därefter kallmaceration. Den efterföljande jäsningen sker i 60-hektoliters ekfat och fatlagringen äger rum i 4-5 år gamla ekfat (med full malolaktisk jäsning) i sju månader.
Wine Spectator: 91 poäng “Full of energy, with vibrant acidity and slight grip from the tannins. The core features charming notes of damson plum, blueberry and violet, with hints of tar. Floral details emerge on the finish.”