Mousserande vin

2017 Cuvée Royale Blanc de Blancs, Simonsig Estate

nr 7734701

Ny årgång! 2017 Cuvée Royale Blanc de Blancs lagras i fem år på sin jästfällning, vilket har gett en mycket fin mousse med utsökt brödiga aromer. Ett riktigt toppvin från Simonsig.

Pris 189 kr

Kropp har ett värde på 4 av 6

Kropp

Sötma har ett värde på 1 av 6

Sötma

Syra har ett värde på 6 av 6

Syra

Sortimentsbeskrivning Beställningssortiment
Minsta beställning 6 flaskor
Lagerstatus Tillgänglig via beställningssortiment

Beskrivning

Producent
Simonsig Estate

Ursprung
Stellenbosch

Druvor
100% chardonnay

Alkoholhalt
12.5%

Flaskstorlek
750 ml

Doft och smak
En fräsch bouquet av vita persikor, gula äpplen, citrusblommor, mandariner och brioche. I smaken finns inbjudande och eleganta aromer av citrus, gröna äpplen, gula plommon och brioche. Moussen är mycket delikat med små, fina bubblor. Vinet har ett uppfriskande, smakrikt, brödigt och torrt avslut.

Passar till
Perfekt till havskräftor, räkor, krabba, hummer samt till ostron.

Lagringspotential
Från nu till 2027

Mer information

Om produkten

”Simonsig” är afrikaans för ”simons utsikt” och som namnet antyder ligger ägorna vid foten av Simonsberg. Namnet Simonsig är dock kanske främst förknippat med pionjärskap inom Sydafrikansk vinmakning. Familjen Malan kom till Sydafrika år 1688 då Jaques Malan klev av skeppet vid kapudden, men det skulle dröja fram till 1952 innan Frans Malan köpte Simonsig Estate i Stellenbosch. Frans var en riktig pionjär och bidrog på många sätt till viktiga innovationer inom vinmakningen och vinnäringen i regionen som kom att sätta Sydafrika på vinkartan. Frans Malan grundade redan 1978 en förskola och en fotbollsplan till vingårdsarbetarnas barn för att barnen skulle kunna växa upp i trygghet. Han var också en av grundarna till Stellenbosch Wine Route som besöks av hundratusentals turister årligen. Idag drivs gården av Frans söner; Francois och Johan och deras barnbarn Francois-Jaques, Christelle och Michael

Cuvée Royal: Simonsig var först i Sydafrika år 1971 med att göra mousserande vin enligt den traditionella metoden, som i Sydafrika kallas Méthode Cap Classique – deras idag så klassiska Kaapse Vonkel. Efter en studieresa som Johan Malan gjorde till Champagne 1990 föddes idén till att göra en Blanc de Blancs av hög kvalité på chardonnay och 1992 blev den verklighet. Alla druvorna till Cuvée Royale plockas för hand i små korgar och genomgår därefter en noggrann selektering innan de genomgår en försiktig pressning. Vinet jäser i ståltank för att bevara frukten så bra som möjligt. Vinet vilar i minst 5 år på sin jästfällning i flaska innan det degorgeras.