Rött vin

2018 Bourgogne Rouge, Camille Giroud

nr 9591501

Camille Girouds 2018 Bourgogne Rouge är ett ypperligt tillfälle att få stifta bekantskap med en av Bourgognes topproducenter till ett mycket rimligt pris.

Pris 239 kr

Kropp har ett värde på 3 av 6

Kropp

Tannin har ett värde på 3 av 6

Tannin

Syra har ett värde på 5 av 6

Syra

Sortimentsbeskrivning Beställningssortiment
Minsta beställning 1 flaska
Lagerstatus Tillgänglig via beställningssortiment
ÖvrigtVeganvänligt

Beskrivning

Producent
Maison Camille Giroud

Ursprung
Bourgogne AOC

Druvor
100% pinot noir

Alkoholhalt
12,5%

Flaskstorlek
750 ml

Doft och smak
Inbjudande, fruktig doft med inslag av hallon, jordgubbar och mogna körsbär, örter och nejlika. Fruktig smak med inslag av fat och fatkryddor, hallon, mogna jordgubbar, örter, nougat och körsbär. Välbalanserad och smakrik med en fin silkig avslutning.

Passar till
Bra till fågel, eleganta kötträtter från vitt kött eller kalv. Perfekt även till smörstekt eller grillad fisk.

Lagringspotential
Från nu till 2028

Mer information

Om produkten

Maison Camille Giroud var under 1900-talet kända för att göra supertraditionella viner med lång lagringskapacitet. Ofta omöjliga att dricka unga utan krävde minst 10-20 års lagring. Runt sekelskiftet fick Camille Giroud nya ägare och gjorde en av Bourgognes mest spännande s k ”Turn Arounds”. Man anställde nyutexaminerade David Croix vilket skulle visa sig vara ett lyckokast. David ändrade stilen helt med mottot att vinerna skall visa terroir och elegans. David införde försiktig fatlagring, ingen filtrering av vinerna och sänkte skördeuttagen – ett arbete som idag förs vidare av skicklige Carel Voorhuis som tog över 2017. Idag gör man utsökt eleganta viner, med fokuserad, ren och fruktig pinot noir-karaktär som kan drickas unga eller lagras.

2018 Bourgogne Rouge görs på druvor från regionerna Côte Chalonnaise (bredvid Givry), Côte de Beaune (nära Volnay) och Côte de Nuits (nära Premeaux Prissey). Carel Voorhuis jobbar med varsam fathantering och lättrostade ekfat – ungefär 10% av faten var nya.