Rött vin

2018 Château Laroze

nr 9353501

2018 Château Laroze är en klassiskt skolad Saint-Emilion med såväl frukt som mineraliskt fokus. VertdeVin: 93 poäng

Pris 419 kr

Kropp har ett värde på 4 av 6

Kropp

Tannin har ett värde på 5 av 6

Tannin

Syra har ett värde på 5 av 6

Syra

Sortimentsbeskrivning Tillfälligt sortiment
Minsta beställning 1 flaska
Lagerstatus Tillgänglig i butik samt för beställning

Beskrivning

Producent 
Château Laroze

Ursprung
Saint-Émilion

Druvor
65% merlot, 27,5% cabernet franc, 7,5% cabernet sauvignon

Alkoholhalt
13,5%

Flaskstorlek
750 ml

Doft och smak
Klassisk elegant doft av mogna röda och mörka bär, mogna plommon och korinter med ett visst inslag av cederträ, läder och fokuserad mineral. Smaken är frisk och fyllig med en stram och tydlig tanninstruktur med en eftersmak som håller i sig länge.

Passar till
Perfekt till smakrika rätter på lamm men även till vilt med gräddiga tillbehör.

Lagringspotential
Från nu till 2032

Mer information
Servera vid 16 grader i glas med stor kupa.

Om produkten

Château Laroze är ett Saint-Émilion Grand Cru Classe slott som har ägts av samma familj sedan dess uppkomst år 1882. Grundarna Georges och Nelly Gruchy köpte marken år 1882 och redan 1885 så stod där ett slott, ett vineri och en källare redo för produktion. Spola fram tiden 140 år, familjen har genomgått ett namnbyte, men nuvarande ägaren Guy Meslin är fortfarande i direkt nedstigande led besläktad till Georges och Nelly Gruchy.

I skrivande stund förvaltar Château Laroze över 26 hektar vingårdar, planterade till 68% merlot, 26% cabernet franc och 6% cabernet sauvignon. Och ovanligt nog för Bordeaux så är dessa 26 hektar en enda sammanhängande enskild vingård.

2018 Château Laroze är en blend på 65% merlot, 27,5% cabernet franc och 7,5% cabernet sauvignon skördade under mitten av september. Vinerna är fermenterade i ståltank varefter de har lagrats i 65% nya ekfat under 16 månader.

VertdeVin 93 poäng: ”The nose is fruity, stretch and offers a beautiful fleshy/juicy fruit, a fine richness as well as gourmandize and a fine grain. This wine should be decanted. It reveals notes of pulpy blackberry, bright raspberry, small notes of blue fruits associated with fine touches of violet, crushed strawberry, cornflower as well as very fine hints of toasted, chocolate, very discreet hints of caramelization and an imperceptible hint of hazelnut. The palate is fruity, well-balanced and offers a juicy/acidulous frame, a good definition, freshness as well as gourmandize, tension, a fine suavity, a fine power and a fine aerial side. On the palate this wine expresses notes of juicy/fleshy cassis, fleshy blackberry, small notes of small juicy blue fruits, fleshy raspberry associated with fine touches of small pulpy plum as well as hint of liquorice, chocolate, violet, lilac and an imperceptible hint of vanilla/toasted hazelnut. Tannins are fine, well-built and precise. A subtle hint of toasted/hazelnut/caramelization on the persistence. Tannins are present but well-built. (2024+)”