Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.

2018 Château Laroze
nr 93535012018 Château Laroze är en klassiskt skolad Saint-Emilion med såväl frukt som mineraliskt fokus. VertdeVin: 93 poäng
Pris 449 kr
Kropp
Tannin
Syra
Beskrivning
Producent
Château Laroze
Ursprung
Saint-Émilion
Druvor
65% merlot, 27,5% cabernet franc, 7,5% cabernet sauvignon
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Doft och smak
Klassisk elegant doft av mogna röda och mörka bär, mogna plommon och korinter med ett visst inslag av cederträ, läder och fokuserad mineral. Smaken är frisk och fyllig med en stram och tydlig tanninstruktur med en eftersmak som håller i sig länge.
Passar till
Perfekt till smakrika rätter på lamm men även till vilt med gräddiga tillbehör.
Lagringspotential
Från nu till 2032
Mer information
Servera vid 16 grader i glas med stor kupa.
Om produkten
Château Laroze är ett Saint-Émilion Grand Cru Classe slott som har ägts av samma familj sedan dess uppkomst år 1882. Grundarna Georges och Nelly Gruchy köpte marken år 1882 och redan 1885 så stod där ett slott, ett vineri och en källare redo för produktion. Spola fram tiden 140 år, familjen har genomgått ett namnbyte, men nuvarande ägaren Guy Meslin är fortfarande i direkt nedstigande led besläktad till Georges och Nelly Gruchy.
I skrivande stund förvaltar Château Laroze över 26 hektar vingårdar, planterade till 68% merlot, 26% cabernet franc och 6% cabernet sauvignon. Och ovanligt nog för Bordeaux så är dessa 26 hektar en enda sammanhängande enskild vingård.
2018 Château Laroze är en blend på 65% merlot, 27,5% cabernet franc och 7,5% cabernet sauvignon skördade under mitten av september. Vinerna är fermenterade i ståltank varefter de har lagrats i 65% nya ekfat under 16 månader.
VertdeVin 93 poäng: ”The nose is fruity, stretch and offers a beautiful fleshy/juicy fruit, a fine richness as well as gourmandize and a fine grain. This wine should be decanted. It reveals notes of pulpy blackberry, bright raspberry, small notes of blue fruits associated with fine touches of violet, crushed strawberry, cornflower as well as very fine hints of toasted, chocolate, very discreet hints of caramelization and an imperceptible hint of hazelnut. The palate is fruity, well-balanced and offers a juicy/acidulous frame, a good definition, freshness as well as gourmandize, tension, a fine suavity, a fine power and a fine aerial side. On the palate this wine expresses notes of juicy/fleshy cassis, fleshy blackberry, small notes of small juicy blue fruits, fleshy raspberry associated with fine touches of small pulpy plum as well as hint of liquorice, chocolate, violet, lilac and an imperceptible hint of vanilla/toasted hazelnut. Tannins are fine, well-built and precise. A subtle hint of toasted/hazelnut/caramelization on the persistence. Tannins are present but well-built. (2024+)”