Rött vin

2018 Château Larrivaux

nr 9387201

2018 Château Larrivaux, lokaliserat på Bordeaux vänstra stranden i kommunen Cissac-Médoc är ett fantastiskt uttryck för sitt ursprung! Drick nu eller lagra i 10+ år. Wine Advocate: 91 poäng och James Suckling 91-92 poäng

Pris 239 kr

Kropp har ett värde på 4 av 6

Kropp

Tannin har ett värde på 4 av 6

Tannin

Syra har ett värde på 5 av 6

Syra

Sortimentsbeskrivning Tillfälligt sortiment
Minsta beställning 1 flaska
Lagerstatus Tillgänglig i butik samt för beställning

Beskrivning

Producent 
Château Larrivaux

Ursprung
Haut-Médoc AOC

Druvor
64% merlot, 26 % cabernet sauvignon, 7% petit verdot, 3% cabernet franc

Alkoholhalt
14,5%

Flaskstorlek
750 ml

Doft och smak
Klassisk doft av mörka bär, mogna plommon och korinter med ett visst inslag av cederträ, läder, lakrits och rostat kaffe. Smaken är frisk och fyllig med en stram och tydlig tanninstruktur.

Passar till
Perfekt till smakrika rätter på lamm men även till vilt med gräddiga tillbehör.

Lagringspotential
Från nu till 2032

Mer information
Servera vid 16 grader i glas med stor kupa.

Om produkten

Precis på gränsen till Saint-Estèphe, i kommunen Cissac-Médoc så finner vi Château Larrivaux. Med historia som spänner sig tillbaks till 1500-talet så hade man kunnat anta att dess historia, på samma sätt som många av dess grannar, skulle vara kantat av intriger och ägarbyten. Men faktum är att slottet och dess ägor inte har bytt ägarfamilj sedan 1580-talet: kanske ligger hemligheten i att det alltid har vart kvinnor som förvaltat egendomen?

Sedan tidigt 2000-tal så är det systrarna Armelle Carlsberg och dottern Sabine som sköter rodret. Egendomen uppgår i dagsläget till 75 hektar mark varav 19 hektar består av vingårdar.

2018 Château Larrivaux består av 64% merlot, 26% cabernet sauvignon, 7% petit verdot och 3% cabernet franc och är vinifierat i cementtankar och sedan lagrat i 12 månader på franska ekfat varav 25% var nya.

Wine Advocate 91 poäng: ”Deep garnet-purple colored, the 2018 Larrivaux features baked berries, warm cassis and herbs with pencil shavings and olives notions on the nose. Full, rich and concentrated, it has firm, grainy tannins with nice freshness and great length.”