Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.

2018 The Grapesmith Die Kluisenaar, Simonsig Estate
nr 7839701Die Kluisenaar ingår i The Grapesmith-serien som är Johan Malans eget specialprojekt. Endast 7 fat av denna spännande cuvée bestående av en mix av rhônedruvorna marsanne och rousanne producerades årgång 2018. Tim Atkins: 91 poäng
Pris 199 kr
Kropp
Sötma
Syra
Beskrivning
Producent
Simonsig Estate
Ursprung
Stellenbosch
Druvor
58% roussanne, 42% marsanne
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Doft och smak
På doften finns en stor parfymerad aromatik med toner av citron, bakade äpplen, stenmineralitet och nötter. Smaken är komplex med en frisk syra som balanserar upp vinets rondör. Eftersmaken och lång och kryddig. Ett djupt intensivt vin och en stor upplevelse!
Passar till
Passar till kraftfulla rätter med fisk eller fågel
Lagringspotential
Från nu till 2028
Mer information
Om produkten
”Simonsig” är afrikaans för ”simons utsikt” och som namnet antyder ligger ägorna vid foten av Simonsberg. Namnet Simonsig är dock kanske främst förknippat med pionjärskap inom Sydafrikansk vinmakning. Familjen Malan kom till Sydafrika år 1688 då Jaques Malan klev av skeppet vid kapudden, men det skulle dröja fram till 1952 innan Frans Malan köpte Simonsig Estate i Stellenbosch. Frans var en riktig pionjär och bidrog på många sätt till viktiga innovationer inom vinmakningen och vinnäringen i regionen som kom att sätta Sydafrika på vinkartan. Frans Malan grundade redan 1978 en förskola och en fotbollsplan till vingårdsarbetarnas barn för att barnen skulle kunna växa upp i trygghet. Han var också en av grundarna till Stellenbosch Wine Route som besöks av hundratusentals turister årligen. Idag drivs gården av Frans söner; Francois och Johan och deras barnbarn Francois-Jaques, Christelle och Michael
Die Kluisenaar ingår i The Grapesmith-serien som är Johan Malans eget specialprojekt. Endast ett fåtal fat släpps årligen av denna spännande cuvée bestående av en mix av rhônedruvorna marsanne och roussanne. Roussanne-druvorna skördades tidigt under 2018 (28 februari) från en liten sval vingård på hög höjd i perfekt sydvästlig exponering vid Simonsbergs fot. Druvorna jästes i hela klasar och pressades varsamt för att enbart utvinna den finaste juicen. Jäsningen startade naturligt i 225-liters franska ekfat (7-12 år gamla), där också den efterföljande fatlagringen ägde rum under 12 månader tillsammans med sin jästfällning, utan malolaktisk jäsning. Marsanne-druvorna skördades den 22:a februari från en sval, liten vingård som överblickar False Bay. Även dessa druvor vinifierades på samma sätt som roussanne. Målbilden var att skapa ett lika lagringsdugligt vin som de vita vinerna från Rhônedalen – fokus ligger på vinets tyngd och textur snarare än primäraromer och är därför ett ypperligt matvin.
Tim Atkins, 91 poäng: ”Naturally fermented in older oak, Die Kluisenar is a lees-aged blend of Roussanne with 42% Marsanne, showing some skin tannins, black tea, pear and quince flavours and a tangy finish. Distinctive stuff.”