Vitt vin

2019 Bourgogne Chardonnay Les Ursulines, Jean-Claude Boisset

nr 7013101

2019 Bourgogne Chardonnay Les Ursulines är Jean-Claude Boissets lättillgängliga vita instegsvin som verkligen överlevererar för priset.

Pris 139 kr

Kropp har ett värde på 3 av 6

Kropp

Sötma har ett värde på 1 av 6

Sötma

Syra har ett värde på 5 av 6

Syra

Sortimentsbeskrivning Fast sortiment
Minsta beställning 1 flaska
Lagerstatus Tillgänglig i butik samt för beställning
ÖvrigtVeganvänligt

Beskrivning

Producent
Jean-Claude Boisset

Ursprung
Bourgogne AOC

Druvor
100% chardonnay

Alkoholhalt
13%

Flaskstorlek
750 ml

Doft och smak
Nyanserad och fruktig doft med toner av fräsch citrus, gula plommon, äpplen, stenfrukt och färska örter. Balanserad och fruktig smak med mycket frisk och fräsch syra i lättillgänglig stil.

Passar till
Bra till fågel, kraftiga fiskrätter och grillade grönsaker.

Lagringspotential
Från nu till 2024

Mer information

Om produkten

Jean-Claude Boisset började sin framgångsrika bana i vinbranschen på 1960-talet. Han sålde viner i egenskap av négociant men började också göra eget vin på druvor från Bourgogne. Hans arbete under 60-talet la därmed grunden för det som idag är Frankrikes tredje största vinproducent; Boisset-gruppen. I portföljen finns vingårdar i två världsdelar med vinhus i såväl Frankrike, Kanada och USA. Vinerna som bär hans eget namn – Jean-Claude Boisset – tas fram med ambitionen att presentera det bästa från Bourgognes olika vinodlingslägen. Ledmotivet är elegans, renhet och respekt för ursprunget. Boisset – som idag drivs av Jean-Claudes barn – har långsamt byggt upp sin portfölj av viner där vinerna från de olika appellationerna alla görs i små kvantiteter årligen (i snitt 11 fat per cuvée). Målet är att låta rankorna göra jobbet och ha så lite intervention i vineriet som möjligt. Vinernas är koncentrerade, runda och expressiva i en tydlig terroirdriven stil. ”När människan är tyst kan jorden tala” är mottot.

Druvorna till 2019 Bourgogne Chardonnay Les Ursulines kommer från parceller i Côte de Beaune (som bidrar med fyllighet) och vingårdar längre söderut (som bidrar med frisk karaktär). Skörden ägde rum i mitten av september och musten jästes på ek. Hälften av vinet lagrades utan vare sig omrörning av jästen i 10 månader på ek (10% av eken var lättrostad, ny ek och resten var äldre fat), medan andra halvan lagrades på ståltank för att bidra med fräschör. Namnet “Les Ursulines” kommer från nunneslottet med samma namn där Jean-Claude satte upp sin verksamhet under 60-talet.