Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.

2019 Maboroshi Vineyard Pinot noir, DeLoach Vineyards
nr 5105201Tryffelsvinet presenterar stolt Burgundiska familjen Boissets amerikanska projekt – DeLoach Vineyards – och deras exceptionella single vineyard Maboroshi från årgång 2019. Vinet lanseras i liten upplaga till Tryffelsvinets Vinklubbsmedlemmar via hemligt artikelnummer den 20 mars 2023. Bli medlem i Vinklubben för att säkerställa att du får ta del av artikelnumret dagen innan lansering!
Pris 459 kr
Kropp
Tannin
Syra
Beskrivning
Producent
DeLoach Vineyards
Ursprung
Russian River Valley
Druvor
100% pinot noir
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Doft och smak
Doften är fruktig och komplex med såväl kryddiga, fruktiga och florala inslag. Bland den ofantliga mängd aromer hittar vi bland annat lavendel, viol, björnbär, körsbär, plommon, nejlika, kanel och tobak. Smaken är fyllig och sammetslen med syra som lyfter erfarenheten till nya höjder. Eftersmaken är lång och komplex med en härlig balans av frukt och kryddor.
Passar till
Perfekt till rätter av fågel och vitt kött eller lite mildare rätter av vilt-, lamm- eller nötkött.
Lagringspotential
Från nu till 2035
Mer information
Serveras vid 16-17°C. Om vinet dricks ungt, lufta minst 1 timme i karaff före avnjutning.
Om produkten
DeLoach Vineyards grundades år 1975 av Cecil och Christine DeLoach ihop med Berle Beliz och Jack Fleming. Dom tillhörde den första vågen av kvalitetsmedvetna producenter som tog sig tillbaks till Russian River Valley efter den amerikanska förbudstiden som pågick 1920 till 1933. Det första kommersiella vin som DeLoach producerade gjordes samma år som egendomen grundades och bestod av old vine zinfandel från Barbieri Ranch som vinifierades in en industrilokal som hyrdes provisoriskt tills dess att deras första vineri stod klart år 1979 – samma år som man började producera viner på Chardonnay och pinot noir.
År 2003 köptes DeLoach Vineyards upp av den franska vinfamiljen Boisset som deras första stora projekt utanför hemlandet. Med sig tog man två generationer av burgundisk vinmakningskunskap och i förarsätet för detta amerikanska äventyr hittar vi Jean-Claude Boissets karismatiske son Jean-Charles Boisset som sedan väldigt unga dagar närt en dröm om att etablera sig i USA. Drömmen gick i uppfyllelse och Jean-Charles Boisset har sedan 90-talet vart bosatt i USA och beskriver Sonoma som det nästa Côte d’Or. Det arbetet man utför och de viner man producerar på DeLoach Vineyards ser han som en hyllning till sitt kära hemområde: Bourgogne.
2019 Maboroshi Vineyard Pinot Noir produceras på 100% pinot noir från vingården Maboroshi i Sebastopol Hills, 600 meter över havet. Vingården är en av de första att klarna upp efter morgondimman och njuter därför det bästa av två världar: den svalkande dimman som tillför fräschör och elegans, och den varma solen som garanterar fruktens mognad. Namnet Maboroshi är Japanska för ”whimsical dream” – alltså ”nyckfull dröm” och är en hyllning till just vingårdslägets nyckfulla läge med både solsken och sval dimma som ger upphov till detta eleganta och samtidigt strukturerade vin. Jordmånen består av finkornig Goldridge-loam som ger rankorna näring. Den branta vingården planterades mellan år 1999 och 2000 och sköts enligt hållbara principer av familjen Kisaichi. Druvorna som kommer till DeLoach’s vineri vinifieras i öppna träkarl med pigeage och sedan lagras i 16 månader på 11% nya franska ekfat.