Rött vin

2019 Rossojbleo, Gulfi Cantina

nr 7307201

Rossojbleo är gjort på den sicilianskan druvan nero d’Avola från ekologiska druvor odlade på hög höjd. Ett juicigt och förtjusande rött instegsvin från Gulfi Cantina.

Pris 159 kr

Kropp har ett värde på 3 av 6

Kropp

Tannin har ett värde på 3 av 6

Tannin

Syra har ett värde på 5 av 6

Syra

Sortimentsbeskrivning Beställningssortiment
Minsta beställning 6 flaskor
Lagerstatus Tillgänglig via beställningssortiment

Beskrivning

Producent
Gulfi Cantina

Ursprung
Rosso Siciliane IGT

Druvor
100% nero d’Avola

Alkoholhalt
13.5%

Flaskstorlek
750 ml

Doft och smak
Fruktig doft med toner av solmogna mörka och röda bär, färska örter, russin, mullbär och lite lakrits. Smaken har en inbjudande fruktighet med inslag av solmogna bär. Vinet har en medelfyllig kropp och de mjuka tanninerna är i bra balans med frukten.

Passar till
Passar till krämig pasta eller risotto, grillad eller stekt kyckling med klyftpotatis toppad med riven parmesan eller grillade grönsaker om du tar på rikligt med god olivolja, örter och salt när du grillar.

Lagringspotential
Från nu till 2025

Mer information
Servera vinet vid 17 grader. Dekantera gärna innan servering.

Om produkten

Gulfi grundades 1996 på sydöstra Sicilien, med vingårdar tillhörande underregionerna Noto, Etna och Cerasuolo di Vittoria. Vingårdarna omfattar cirka 70 hektar och är odlade med klassiska sicilianska druvsorter som nero d’Avola, frappato, nerello mascalese, nerello cappuccio och carricante. Egendomen har framför allt lyckats bevara Siciliens mångtusenåriga vintradition och deras hårda arbete i vingården och beskärning av vinrankor har till exempel gjort att ingen konstbevattning behövs. Gulfi har alltid jobbat efter ekologiska principer och sedan 2007 är hela deras produktion ekologiskt certifierade. Resultatet är ovanligt koncentrerade druvor och en minimal påverkan på landskapet.

Rossojbleo är gjort på den klassiska sicilianskan druvan nero d’Avola från vingårdar i Chiaramonte Gulfi (Ragusa) på hög höjd. Druvorna skördades för hand i slutet på september och vinifierades i i ståltank. Vinet lagades sedan i ståltank i åtta månader. Det här är Gulfis utmärkta och mycket prisvärda instegsvin.

Bilagor