Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.

2019 Sancerre Rouge La Noue, Domaine Claude Riffault
nr 92870012019 Sancerre Rouge La Noue är en imponerande kreation av skickliga Stéphane Riffault och något så ovanligt som en röd Sancerre, mästerligt gjord på druvan pinot noir. Stiltypiskt och oemotståndligt.
Pris 299 kr
Kropp
Tannin
Syra
Beskrivning
Producent
Domaine Claude Riffault
Ursprung
Sancerre AOC
Druvor
100% pinot noir
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Doft och smak
En mycket komplex doft med fruktiga aromer av krossade jordgubbar, körsbär, lingon, skogsbädd, örter och söta kryddor.Smaken är utsökt elegant med stor druvtypicitet, frisk syra, mjuka men väldefinierade tanniner, en stor balans och en lång, örtig eftersmak.
Passar till
Ett elegant vin som passar utmärkt till eleganta rätter med fågel och kalv. Kan också serveras väl kylt till stekt fisk.
Lagringspotential
Från nu till 2029
Mer information
Om produkten
Säger man namnet Etienne Sauzet är det många vinälskare som får ett leende på läpparna vid tanken på dessa enastående och högt eftertraktade Bourogne-viner, signerade Benoît Riffault, som varje år kommer i några få flaskor till Sverige. Vad många inte känner till är att Benoît är född och uppvuxen i Loiredalen på familjeegendomen som tagit sitt namn efter hans far; Domaine Claude Riffault Gården drivs idag av Benoîts bror Stéphane som är femte generationens vinmakare och de båda bröderna har fått samma gudabenådade talang – när Tryffelsvinets team nyligen provade igenom deras viner golvades vi av hantverket, kvaliteten och komplexiteten i Stéphanes viner. Det här är viner att älska och helt i stil med Sancerres stora stjärnor François och Pascal Cotat och Didier Dagueneau.
2019 Sancerre Rouge La Noue är något så ovanligt och naggande gott som en röd Sancerre. Vingårdarna behandlas försiktigt och med respekt för naturen enligt biodynamiska principer. Bland annat låter man ogräs växa mellan vinraderna för att dra till sig insekter och för att skapa dynamik och konkurrens i vingården. Riffault håller ett relativt lågt skördeuttag och hård beskärning i vingården. La Noue är en så kallad lieu-dit (vingårdsläge) som ligger 230 meters altitud över havet med 30-60-åriga pinot noir-rankor. Jordmånen är djup Kimmeridgian-kalksten, kallad Terres Blanches. Druvorna handskördas och kalljäses med naturlig jäst i betongkar i en månad. Därefter lagras vinet på ek i 12 månader följt av tre månader i betongkar. Domaine Claude Riffaults arbetar man i enlighet med biodymaniska principer (ej certifierade) och resultatet är hantverksmässiga viner som definieras av knivskarp mineralitet, otroligt välintegrerade fat och vibrerande livfull frukt på ett sätt man sällan stöter på i Sancerre.
Wine Table (Pär Strömberg): ”Ekologiskt och biodynamiskt odlad pinot noir. Det enda röda vinet som görs på gården som annars är mycket framgångsrika med sina underbara viner på sauvignon blanc. Och, det är minsann inte sämre här. Djup elegant parfym, mörka röda bär, fylligt och lent, koncentrerad komplexitet och elegans. Mjuk och örtig med fudgekola, svartvinbär och mörka plommon, jordgubb och sandelträ i fin längd.”
Din Vinguide (Sofia Ander): ”Skirt, elegant och svalt. Pinot noir hemmahörande Sancerre sprängfylld med röda vinbär, glada och varma jordgubbar, lingon, tranbär och strålande spänst. Doftar och smakar som en varm höstskog. Härligt, särskilt till klassisk anka med rödvinssås.”