Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.

2021 Galets Rosé, Château Mourgues du Grès
nr 7692401Ny årgång av 2021 Galets Rosé från ekologiska Mourgues de Grès! En inbjudande rosé som passar till fisk, skaldjur, somriga sallader och grillade grönsaker.
Pris 145 kr
Kropp
Sötma
Syra
Beskrivning
Producent
Château Mourgues du Grès
Ursprung
Costières de Nîmes AOC
Druvor
50% syrah, 40% grenache, 10% mourvèdre
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Doft och smak
Fräsch och rödfruktig doft med inslag av vilda jordgubbar, röda vinbär, hallon och örter. Smaken är frisk ock krispig med en energifull syra, en slank kropp och en god balans i alla beståndsdelar. Allting avrundas i en härlig och matvänlig örtighet i avslutet.
Passar till
Detta fräscha och fruktiga vin passar perfekt till skaldjur, fisk eller kyckling. Utmärkt buffévin eller som aperitif.
Lagringspotential
Från nu till 2024
Mer information
Om produkten
François och Anne Collard heter paret som driver Château Mourgues du Grès. Det är en ganska liten egendom på 35 hektar, som ligger nära floden Rhône, som har synts och hörts i vinvärlden de senaste åren. I den lilla Rhôneappellationen Costières de Nîmes gör man vinet av hög kvalité i personlig och karaktärsfull stil. François, som är agronom, ingenjör och oenolog, har under en tid arbetat på Slottet Lafite-Rothschild och den kunskapen har han förvaltat väl här. Château Mourgues du Grès är en riktig Vinklubbsfavorit som varje år förser Tryffelsvinets klubbmedlemmar med vår populära femlitersbox. Från och med skörden 2020 är egendomen biodynamiskt certifierad.
2021 Galets Rosé är en härlig och ursprungstypisk sydfransk blandning. Vinet har fått sitt namn från de stora stenar, les galets, som ligger kring vinstockarna och skänker värme på nätterna. Vinet bjuder på en skön rödfruktighet och en lite örtig ton i en riktigt matvänlig stil. Huvuddruvan är syrah (50 procent) med nästan lika mycket grenache (40 procent) och en gnutta mourvédre (10 procent). Syrah- och mourvèdredruvorna får macerera med skalen i 2 timmar innan jäsningen medan grenachedruvorna får macerera i 4 timmar för att urlaka färg från skalen till druvmusten. Druvorna får därefter jäsa tillsammans. Vinet får ligga på jästfällningen i ungefär en månad och lagras sedan i ståltank under två månader utan att genomgå malolaktisk jäsning. Inget svavel tillsätts under vinifieringen, men en minimal del tillsätts innan buteljering för att behålla fräschören.