Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.

2020 Gevrey-Chambertin, Domaine Trapet
nr 5972501Biodynamiska producenten Domaine Trapet levererar Gevrey-Chambertin när det är som bäst; fruktigt, kryddigt och seriöst. Gott nu men desto bättre med några år på nacken.
Pris 829 kr
Kropp
Tannin
Syra
Beskrivning
Producent
Domaine Trapet
Ursprung
Gevrey-Chambertin AOC
Druvor
100% pinot noir
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Doft och smak
xx
Passar till
xx
Lagringspotential
xx
Mer information
Serveras vid 16-17°C. Om vinet dricks ungt, lufta minst 1 timme i karaff före avnjutning.
Om produkten
Biodynamisk klassiker med känsla för framtiden – familjen Trapet har funnits i kommunen Gevrey-Chambertin i sju generationer och är en av de tyngsta namnen i området med sina ägor i några av de bästa lägena kommunen kan uppbringa. Idag är det sjunde generationen Trapets som huserar på ägorna. Nuvarande vinmakaren Jean-Louis Trapet visade tidigt att han, precis som sina förfäder, skulle komma att bli en av föregångsfigurerna i sin generation. Redan under 1990-talet började han nämligen att konvertera vingårdarna till biodynamisk odling (fullständig certifiering 2009). Fram till 2000-talet användes en hög andel ny ek på vingårdens toppviner, men sedan dess har andelen ny ek minskats och man har även sluta filtrera vinerna – allt i syfte att uppnå en transparent känsla för terroir i samtliga viner. Med sin ödmjuka framtoning och stora kunskaper om vinodling har Jean-Louis och hustrun Andrée uppnått en stor respekt bland andra vinodlare och vinälskare världen över. Idag är Trapet bättre än någonsin och har ett flertal spännande nya viner i sin portfölj som samsas fint med de klassiska ursprungen – en producent med fötterna i den klassiska myllan med blicken riktad mot framtiden.
Gevrey-Chambertin består av 315 hektar village-vin, 84 hektar 1er cru och 55 hektar grand cru. Namnet Gevrey kommer troligtvis från det romerska namnet Gibracois. Det är en av Bourgognes allra äldsta vingårdslägen och nämns redan på 500-talet (27 rader rankor som dateras tillbaka till 100-talet har nyligen hittats i utgrävningar). Gevrey-en-Montagne var också den första by att ta sitt namn efter områdets mest kända läge; Chambertin, och blev således Gevrey-Chambertin. Områdets viner är mörka och extraherade med fatkaraktär och vinmakarna i Gevrey är nästan alltid de som skördar sist. Viner från Gevrey-Chambertin skiljer sig dock åt i stil beroende på vingårdsläge och vinmakarpraxis, men man själva menar att Gevreys kraftfullare röda viner passar på hösten och vintern tillskillnad från exempelvis Chambolle som bör drickas på vår och sommar.