Rött vin

Josetta Saffirios Tomtelåda, Josetta Saffirio

nr 7417609

Josetta Saffirios Tomtelåda är en elegant originalträlåda, direkt från Josetta Saffirios källare. Lådan innehåller 2×3 viner som visar upp vingårdens stora bredd.

Pris 1998 kr

Kropp har ett värde på 3 av 6

Kropp

Tannin har ett värde på 4 av 6

Tannin

Syra har ett värde på 5 av 6

Syra

Sortimentsbeskrivning Beställningssortiment
Minsta beställning 1 flaska
Lagerstatus Tillgänglig via beställningssortiment

Beskrivning

Producent
Josetta Saffirio

Ursprung
piemonte

Druvor
Mix

Alkoholhalt
Mix

Flaskstorlek
6 x 750 ml

Doft och smak
Se specifika viner under ”Om Drycken”

Passar till
Viner i denna stil behöver relativt kraftfull och smakrik mat, gärna feta tillbehör eller ost. Vilt i olika former eller mörkt kött med krämig potatisgratäng passar utmärkt till. Gärna rätter med tryffel i.

Lagringspotential
Från nu till 2028

Mer information
Levereras i originalträlåda, direkt från egendomen

Om produkten

Josetta Saffirios Tomtelåda innehåller:

2 flaskor 2018 Barbera d’Alba Superiore DOC, 14,5% vol
Druvorna till det Barbera d’Alba Superiore kommer från underappellationen Castelletto och jordmånen här kallas för ”Elveziano”. Den består av en gammal havsbotten som höjts upp till dagens altitud och är mycket rik på mineraler och kalk. Sedan årgång 2015 är klassifikationen uppdaterad till Superiore. Druvorna plockas för hand och avstjälkas innan pressning. Druvjuicen jäser sedan i temperaturkontrollerande tankar, genomgår malolaktisk jäsning och dras sedan om till stora ekfat av slavonsk ek där vinet lagras i 12 månader. Barbera d’Alba Superiore är ett fräscht och fruktigt vin med smak av körsbär, mogna hallon, björnbär, vanilj, lakrits och örter. Tanninerna är sammetslena och bidrar till en bra struktur och ett gott, torrt avslut. Eftersmaken är lång, fruktig och uppfriskande. Kan lagras i 3-4 år.

2 flaskor 2018 Langhe Nebbiolo DOC, 14% vol
Jordmånen där druvorna har växt kallas ”Elveziano” och består av marina avlagringar som över tid tryckts upp till dagens ytnivå och innehåller bl.a. spår av fossil och kalk. Druvorna plockas för hand och får jäsa i temperaturkontrollerade ståltankar. Efter den malolaktiska jäsningen dras vinet över till stora ekfat där det lagras i 12 månader. Ung, bärig och fräsch smak med inslag av jordgubbar, körsbär, vildhallon, viol och torkade örter. Vinet är medelfylligt, och har en fin tanninstruktur med torra tanniner som balanserar bra med frukten och syran. Vinet har en bra längd med bäriga inslag. Kan lagras 3-4 år.

2 flaskor 2016 Barolo Persiera DOCG, 14% vol
Druvorna till det här vinet kommer från underappellationen Castelletto och jordmånen här kallas för ”Elveziano”. Den består av en gammal havsbotten och är mycket rik på mineraler och kalk vilket är en perfekt grund för nebbiolo-druvan. Druvorna skördas för hand, avstjälkas och pressas försiktigt. Musten jäser i temperaturkontrollerade kärl vid ca 32 grader C. Vinet genomgick 7-9 dagars maceration med manuell pigeage. Efter den maloloaktiska jäsningen lades vinet på en blanding av nya och använda ekfat under 24 månader. Därefter får vinet stabiliseras i betongkärl i 6 månader, varpå det buteljerades och har fått vilat ytterligare sex månader på flaska. Elegant, medelfyllig och balanserad smak med solvarm mogen frukt såsom jordgubb och mörka plommon, toner av kanel, tobak och vanilj. Eleganta men kraftfulla tanniner i kombination med ren, frisk syra ger en tydlig och matvänlig struktur. Lång finish av både torkad och färsk frukt. Kan lagars i minst 10 år.