Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.

Josetta Saffirios Tomtelåda vol 3, Josetta Saffirio
nr 5687809Tredje årgången! Josetta Saffirios Tomtelådainför julen 2022 är en elegant originalträlåda, direkt från Josetta Saffirios källare. Lådan innehåller en mix av viner som visar upp vingårdens stora bredd.
Pris 1998 kr
Kropp
Tannin
Syra
Beskrivning
Doft och smak
Se specifika viner under ”Om Drycken”
Passar till
Viner i denna stil behöver relativt kraftfull och smakrik mat, gärna feta tillbehör eller ost. Vilt i olika former eller mörkt kött med krämig potatisgratäng passar utmärkt till. Gärna rätter med tryffel i.
Lagringspotential
Från nu till 2030
Mer information
Levereras i originalträlåda, direkt från egendomen
Om produkten
Josetta Saffirios Tomtelåda innehåller:
2 flaskor 2020 Barbera d’Alba Superiore DOC
Druvorna till det Barbera d’Alba Superiore kommer från Monforte och jordmånen här kallas för ”Elveziano”. Den består av en gammal havsbotten som höjts upp till dagens altitud och är mycket rik på mineraler och kalk. Sedan årgång 2015 är klassifikationen uppdaterad till Superiore vilket innebär striktare regler än för en vanlig Barbera d’Alba. Druvorna plockas för hand och avstjälkas innan pressning. Druvjuicen jäser sedan i temperaturkontrollerande tankar, genomgår malolaktisk jäsning och dras sedan om till stora ekfat där vinet lagras i 12 månader. Barbera d’Alba Superiore är ett fräscht och fruktigt vin med smak av körsbär, mogna hallon, björnbär, vanilj, lakrits och örter. Tanninerna är sammetslena och bidrar till en bra struktur och ett gott, torrt avslut. Eftersmaken är lång, fruktig och uppfriskande. Kan lagras i 3-4 år.
2 flaskor 2021 Langhe Nebbiolo DOC
100% nebbiolo från Monforte d’Albas subzon Castelletto. Rankorna har vuxit med sydöstlig exponering och en lutning på 40-50%. Jordmånen där druvorna har växt kallas ”Elveziano” och består av marina avlagringar som över tid tryckts upp till dagens ytnivå och innehåller spår av fossil och kalk. Druvorna handskördas och genomgår 100% avstjälkning. Jäsningen sker i rostfria ståltankar under 10 dagar (30-32 grader Celsius) med full maloaktisk jäsning. Efter den malolaktiska jäsningen dras vinet över till stora ekfat (30 hektliter) där det lagras i 12 månader.Ung, bärig och fräsch smak med inslag av jordgubbar, körsbär, vildhallon, viol och torkade örter. Vinet är medelfylligt, och har en fin tanninstruktur med torra tanniner som balanserar bra med frukten och syran. Vinet har en bra längd med bäriga inslag. Kan lagras 3-4 år.
1 flaska 2018 Barolo Persiera DOCG
Druvorna till det här vinet kommer från underappellationen Castelletto och jordmånen här kallas för ”Elveziano”. Den består av en gammal havsbotten och är mycket rik på mineraler och kalk vilket är en perfekt grund för nebbiolo-druvan. Druvorna skördas för hand, avstjälkas och pressas försiktigt. Musten jäser i temperaturkontrollerade kärl vid ca 32 grader C. Vinet genomgick 7-9 dagars maceration med manuell pigeage. Efter den maloloaktiska jäsningen lades vinet på en blandning av nya och använda ekfat under 24 månader. Därefter får vinet stabiliseras i betongkärl i 6 månader, varpå det buteljerades och har fått vilat ytterligare sex månader på flaska. Elegant, medelfyllig och balanserad smak med solvarm mogen frukt såsom jordgubbar och mörka plommon, toner av kanel, tobak och vanilj. Eleganta men kraftfulla tanniner i kombination med ren, frisk syra ger en tydlig och matvänlig struktur. Lång finish av både torkad och färsk frukt. Kan lagars i minst 10 år.
1 flaska 2015 Barolo Riserva Millenovecento48 DOCG
Druvorna till det här vinet kommer från en vingård som planterades 1948. Sedan 2007 har Josetta Saffirio valt att vinifiera druvorna från den här vingården separat eftersom åldern på vinstockarna och vingårdens läge och jordmån ger frukt som har potential att ge fantastiska och unika viner. Därför vill man låta druvorna härifrån lysa på egen hand i ett vin unikt för just den här vingården. Vinstockarnas rötter har hunnit etablera sig djupt ner i marken vilket ger en stor koncentration och karaktär. Samtidigt är avkastningen på dessa äldre vinrankor lägre vilket gör att vinet endast görs i en begränsad upplaga. Druvorna skördas för hand, avstjälkas och pressas försiktigt. Musten jäser i temperaturkontrollerade kärl vid ca 32 grader C. Vinet genomgick 10 dagars maceration. Efter den maloloaktiska jäsningen lades vinet på en blandning av nya och använda ekfat under 24 månader. Därefter vilade vinet i betongkärl i ytterligare 24 månader, buteljerades och har därefter vilat ytterligare ett år på flaska. Cirka 1000 flaskor produceras. Intensiv doft av jordgubbar, björnbär, mogna plommon, rostade hasselnötter, sötlakrits, tobak och vanilj. Elegant och fyllig smak med stilfullt snidade tanniner och välintegrerad ek. En frisk syra i kombination med tydliga tanniner mynnar ut i en lång eftersmak. Kan lagras i 20 år.