Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Josetta Saffirios Tomtelåda vol 5, Josetta Saffirio
nr Hemligt artikelnummerFör femte året i rad fortsätter vi vår jultradition att lansera årets ”tomtelåda” från Josetta Saffirio. I 2024 års version av tomtelådan finner du en mix av viner som visar upp vingårdens stora bredd – levererade i en elegant presentkartong direkt från Saras vineri i Monforte d’Alba i Piemonte. Även i år har Sara Vezza etiketterat flaskorna med sina ovanliga retroetiketter – enkom för den svenska marknaden och våra vinklubbsmedlemmar. Vinet lanseras i liten upplaga till Tryffelsvinets Vinklubbsmedlemmar via hemligt artikelnummer den 11 november 2024. Bli medlem i Vinklubben för att säkerställa att du får ta del av artikelnumret dagen innan lansering!
Få en kalenderpåminnelse 15 minuter innan lansering
Pris 1650 kr
Kropp
Tannin
Syra
Beskrivning
Doft och smak
Se specifika viner under ”Om Drycken”
Passar till
Viner i denna stil behöver relativt kraftfull och smakrik mat, gärna feta tillbehör eller ost. Vilt i olika former eller mörkt kött med krämig potatisgratäng passar utmärkt till. Gärna rätter med tryffel i.
Lagringspotential
Från nu till 2034
Mer information
Levereras i originalträlåda, direkt från egendomen
Om produkten
För femte året i rad fortsätter vi vår jultradition att lansera årets ”tomtelåda” från Josetta Saffirio. I 2024 års version av tomtelådan finner du en mix av viner som visar upp vingårdens stora bredd – levererade i en elegant presentkartong direkt från Saras vineri i Monforte d’Alba i Piemonte. Även i år har Sara Vezza etiketterat flaskorna med sina ovanliga retroetiketter – enkom för den svenska marknaden och våra vinklubbsmedlemmar.
Josetta Saffirios Tomtelåda innehåller:
2 flaskor 2022 Barbera d’Alba Superiore
Josetta Saffirios matvänliga och smakrika Barbera d’Alba – här med ovanlig retroetikett. Druvorna till det Barbera d’Alba Superiore kommer från Monforte och jordmånen här kallas för ”Elveziano”. Den består av en gammal havsbotten som höjts upp till dagens altitud och är mycket rik på mineraler och kalk. Sedan årgång 2015 är klassifikationen uppdaterad till Superiore vilket innebär striktare regler än för en vanlig Barbera d’Alba. Druvorna plockas för hand och avstjälkas innan pressning. Druvjuicen jäser sedan i temperaturkontrollerande tankar, genomgår malolaktisk jäsning och dras sedan om till stora ekfat där vinet lagras i 12 månader. Barbera d’Alba Superiore är ett fräscht och fruktigt vin med smak av körsbär, mogna hallon, björnbär, vanilj, lakrits och örter. Tanninerna är sammetslena och bidrar till en bra struktur och ett gott, torrt avslut. Eftersmaken är lång, fruktig och uppfriskande. Kan lagras i 3-4 år.
2 flaskor 2022 Langhe Nebbiolo
Josetta Saffirios välgjorda och älskade Langhe Nebbiolo – här med ovanlig retroetikett. 100% nebbiolo från en vingård i Roddino, belägen två kullar bort från Josetta Saffirios vineri. Rankorna har vuxit med sydöstlig exponering och en lutning på 40-50%. Druvorna handskördas och genomgår 100% avstjälkning. Vinet förs därefter över till en mix av stora franska ekfat (30 hektoliter) och amforor där det lagras i 10 månader. Ung, bärig och fräsch smak med inslag av jordgubbar, körsbär, vildhallon, viol och torkade örter. Vinet är medelfylligt, och har en fin tanninstruktur som balanserar bra med frukten och syran. Vinet har en bra längd med bäriga inslag. Kan lagras 3-4 år.
2 flaskor 2019 Barolo del Comune di Monforte d’Alba
Josetta Saffirios verkliga visitkort – här i hyllade back vintage-årgången 2019 med ovanlig retroetikett. Vinet som gjort egendomens viner älskade världen över. Sara Vezza gillar inte att jobba efter färdiga recept för sina viner utan låter varje årgång berätta vad den behöver i vingård och vineri. Hennes approach mer den moderna skolan med kortare macerationstid och vinerna hon skapar har en elegant rödfruktig nerv med stor personlighet. Druvorna handskördas och jäser i temperaturkontrollerade ståltankar i ca 30-32 grader, med en skalmaceration som sker under 10 dagar. Efter den malolaktiska jäsningen tappas vinet i stora, gamla ekfat där det får vila i 24 månader för att avslutas i cementtankar i ca 6 månader före buteljering. Druvorna till det här vinet kommer från underappellationen Castelletto i Monforte d’Alba. Jordmånen är mycket gammal och består av en gammal havsbotten som höjts upp till dagens altitud och är mycket rik på mineraler och kalk – en perfekt grund för nebbiolodruvan. Kan lagras i 10-12 år.