Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.

NV Franciacorta Brut Cuvée Prestige edizione 44 (magnum), Ca’ del Bosco
nr 5250006Franciacorta Brut Cuvée Prestige är ett av Italiens mest kända mousserande viner. Vinet är gjord enligt den traditionella metoden och har en torr, frisk och elegant smak. Dina Viner: 90 poäng (+)
Pris 799 kr
Kropp
Sötma
Syra
Beskrivning
Producent
Ca’ del Bosco
Ursprung
Franciacorta DOCG
Druvor
81,5% chardonnay, 17% pinot nero, 1,5% pinot bianco
Alkoholhalt
12.8%
Flaskstorlek
1500 ml
Doft och smak
Doften är komplex med toner av gula och gröna äpplen, citron, clementin och nougat med en påtaglig autolytisk karaktär som för tankarna till kex och brioche. Smaken är fräsch och något fruktig med en härligt hög syra och välintegrerad krämig mousse.
Passar till
Drick som aperitif eller till skaldjur, milda ostar och stekt fisk med rostade grönsaker och örtcréme.
Lagringspotential
Från nu till 2030
Mer information
Om produkten
Ca’del Bosco grundades av Maurizio Zanella och deras historia började i slutet på 1960-talet när man började plantera de första vingårdarna i Erbusco. Målet var att bevisa att området kunde producera riktiga kvalitetsviner. Efter att ha rest till Champagne bestämde sig Maurizio för att göra mousserande vin enligt traditionella metoden. Än idag är de mycket noggranna med kvaliteten på druvorna och använder enbart den bästa frukten till slutprodukten. För att nå fram till bästa resultat lägger de ner mycket arbete på ny innovation. Ca’del Bosco rankas idag som en av Italiens absolut främsta vinproducenter. Tillsammans med Bellavista och Berlucchi kan egendomen ta åt sig äran för att världen fått upp ögonen för de mousserande kvalitetsvinerna från Franciacorta. Ca’del Bosco producerar idag både röda, vita och mousserande viner.
Franciacorta Brut Cuvée Prestige består av druvor från olika vingårdslägen som vinifierades separat. I väntan på pressning förvarades druvorna från de olika vingårdarna i kylrum. Därefter pressas druvorna och jäsning sker på ståltankar. Vinerna blandades sedan med 20-30 procent av äldre årgångar, innan kolsyregivande jäsning på butelj. Vinet vilade med jästfällningen i 25 månader innan degorgering. Dosagen var 1 gram socker per liter.
Dina Viner (DVPE 2020-31 Issue 372): 90 poäng (+)
“Stram, samtidigt öppen doft med mandelmassa, päron, torkade aprikoser, nötter och smultron. Bra balans, bra syra, elegant smak med bra längd. Välgjort och trevligt.”