Recept

Klassisk sommarkyckling

Mormors kyckling med riktig gräddsås och krispigt bacon på toppen. Underbart gott med kokt potatis.

Gör såhär

  1. Börja med att tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skala och hacka vitlöken.
  3. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna.
  4. Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 min.
  5. Skär gurkan i skivor och halvera dem. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av.
  6. Rör ner gurkan i såsen vid servering och strö över baconet.
  7. Servera med potatisen.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

500 g kycklingbröstfilé
2 vitlöksklyftor
Smör
2½ dl vispgrädde
1 tärning hönsbuljong
2 tsk dijonsenap
½ dl grovhackad färsk gräslök
¼ gurka
140 g bacon
750 g potatis, gärna färskpotatis

Rekommenderade viner

Krispiga och torra vita viner