Recept

Pizza bianca med kronärtskocka och tryffelost

Snabb pizza som görs på färdig deg som toppas med smakrik ost, knapriga pinjenötter, syrlig kronärtskocka och rosmarin. Njut bums!

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Skär osten i bitar och fördela på pizzabotten.
  4. Lägg på kronärtskockor, pinjenötter och rosmarin.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 7–10 min tills den har fått fin färg.
  6. Strö över flingsalt, peppar och citronskal.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

1 pizzadeg ca 400 g
150 g Castello® White with truffle
1 burk kronärtskockshjärtan, 300 g
½ dl pinjenötter
några kvistar färsk rosmarin
rivet skal av 1 citron
flingsalt
nymald svartpeppar

Rekommenderade viner

Fylliga och krämiga vita viner

tillfälligt slut