Recept

Viltgryta

Till grytor passar det bra med framdelskött som högrev, bog och bringa. Låt puttra – länge!

Gör såhär

  1. Blanda vin, crème fraiche, fond, enbär, timjan, soja och gelé i en gryta.
  2. Skala och grovhacka löken. Bryn köttet och löken i omgångar i smör i en stekpanna.
  3. Lägg över i grytan och låt koka under lock ca 1 ½ tim. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka 2 min.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

1,5 kilo grytbitar älgkött eller nötkött
4 dl crème fraîche karljohansvamp & timjan
3 dl rödvin
6  msk vilt- och kantarellfond
2 tsk torkad timjan
2 tsk kinesisk soja
1 dl vinbärsgelé
20 enbär
3 gula lökar
Smör
1 msk majsstärkelse

Rekommenderade viner

Eleganta och strama röda viner