Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.

2017 Château Fleur Pourret
nr 9218501Storartat vin från dryckesvänliga årgången 2017 från teamet bakom Château Figeac. Perfekt att njuta nu alternativt stuva undan för framtiden!
Pris 399 kr
Kropp
Tannin
Syra
Beskrivning
Producent
Château La Fleur Pourret
Ursprung
Saint-Émilion Grand Cru AOC
Druvor
Merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Doft och smak
Smaken är rikt koncentrerad med toner av björnbär, mörka plommon, jordgubbar, svarta vinbär med drag av violer och tobak. Vinet har en fin balans mellan frukt, syra och silkiga tanniner samt en stiltypiskt fyllighet. Lång och angenäm eftersmak.
Passar till
Njut till klassisk mat av lamm, nöt eller vilt, gärna med feta inslag. Passar även till smakrika grytor och stekar.
Lagringspotential
Från nu till 2035
Mer information
Servera vid 16-18 grader i glas med stor kupa.
Om produkten
När man tänker på Bordeaux tänker man sällan på att det Bordeaux som behandlas i folkmun är en förhållandevis ung vinregion, Haut-Médoc, som planterades först på 1600-1700-talet. På andra sidan av floden Gironde, på den så kallade högra stranden, finns emellertid en rik vinhistoria som sträcker sig bakåt tusentals år. En av de mest kända regionerna på högra stranden är Saint-Emilion där Château La Fleur Pourret ligger beläget.
Château La Fleur Pourret grundades redan på 1700-talet och har sedan starten varit förknippade med viner av hög kvalitet vilket återspeglas i deras klassifikation som en Saint-Emilion Grand Cru. Slottet köptes på tidigt 2000-tal upp av Domaines Manoncourt, som också driver det legendariska slottet Figeac och Château de Millery. Ägorna består av ungefär 4,5 hektar vingårdar placerade på en jordmån av kalkhaltig lera i närheten av staden Saint-Emilion. I stil med trenden i regionen rör sig Fleur Pourret mot en allt mer cabernet franc-dominerad blend – ägorna är idag planterade med 50% merlot, 44% cabernet franc och 6% cabernet sauvignon med en snittålder på cirka 40 år.
2017 Château La Fleur Pourret består av merlot, cabernet franc och cabernet sauvignon som har vinifierats i en kombination av fat och cementtankar och därefter lagrats i franska ekfat där 10% av faten utgjordes av ny ek. Årsproduktionen är enbart 20 000 flaskor.