Tryffelsvinets favoriträtter med tillhörande vintips

Filtrering

Skaldjursplateau med två såser

Lyxig skaldjursplateau med läckra såser att bjuda på vid speciella tillfällen. En skaldjursplateau ger gästerna möjlighet att frossa i hummer, krabba, kräftor, räkor, musslor eller ostron.

Läs mer

Skaldjurspasta med chili

Snabblagad skaldjurspasta med chili – vardagslyx på nolltid!

Läs mer

Svamp- och purjolökspaj

Pajen för dig som fyllt svampkorgen. Fungerar lika bra med goda champinjoner i grönsaksdisken.

Läs mer

Tartar på hjortfilé med rostad lökkräm och löjrom

Allt viltkött får ett lyft av korianderfrön. Hacka hjortköttet till tartaren för bästa smak. Receptet har skapats av Filip Fastén, Årets Kock 2014.

Läs mer

Röding med löjrom, blåmusslor och rotfrukter

Festlig röding i ugn med ugnsbakade rotfrukter, toppat med blåmusslor som kokat i crème fraiche och löjrom. Välj gärna ekologiska råvaror som ger mycket smak, då behövs knappt några kryddor.

Läs mer

Ugnsbakad röding med ”sauce au trois caviars” och glacerade grönsaker

En riktigt lyxig och lättlagad festmåltid med tre sorters rom

Läs mer

Hummertacos med hemgjorda tortillas

Taco de luxe med hemgjord potatistortilla, hummer, avokado och koriander om du vill.

Läs mer

Pizzapaj med rödbetor

Söta rödbetor och salt ost i en paj som liknar en pizza kan bara bli succé. Perfekt start på festen eller som vegetariskt inslag på buffén.

Läs mer

Vegetarisk sill i krämig ört- och citronsås

Testa vegetarisk sill i krämig yoghurtsås med smak av hela örtagården. Gör gärna dubbel sats av shitakesvampen och lägg in i olika såser för ett varierat, vegetariskt sillbord!

Läs mer

Fylld portabello med örtig bönröra

Hugg in på matiga svamphattar fyllda med quinoa, ost och grönsaker. Perfekt som vegetariskt alternativ på buffén och festen.

Läs mer

Vegetariska paneerburgare

Grilla vegetariskt? Paneer fungerar utmärkt i en matig burgare!

Läs mer

Färsk ravioli med citron- och salviasmör

Att göra sin egen ravioli är ett enkelt sätt att imponera på middagsgästerna! Smör, salvia och citron är utmärkta smakkompisar till färskpasta.

Läs mer

Ugnsstekta kycklingklubbor med jordärtskockor och svamp

Kycklingklubbor med tillbehör som steks i ugnen i en praktisk allt-i-ett rätt. Skockorna blir härligt mjuka och nötiga i ugn. Lingon är gott att äta till denna rätt.

Läs mer

Lazy dinner – kyckling i ugn med grönsaker

Familjemiddag med allt på en plåt som kan förberedas i god tid innan det är dags att äta.

Läs mer

Hamburgare med 3 sorters lök

Saftig burgare som först sotas i torr stekpanna för att få den rökiga, grillasde smaken. God med en smält skiva ost och lök i olika former.

Läs mer

Banh mi korv – Vietnamesisk korv med bröd

Bahn mi, mackan som är en klassiker i det vietnamesiska köket, äts ofta som snabb lunch. Här har vi lånat konceptet och gjort en korv med bröd-variant!

Läs mer

Stekt fisk med skaldjurssås

Riktig pubmat med extra karaktär av Guinness, eller annan stout, i såsen.

Läs mer

Skaldjurstårta

En underbar smörgåstårta med räkor och musslor för den som älskar allt det goda från havet. Suveränt god och mycket dekorativ att bjuda på.

Läs mer

Halstrade pilgrimsmusslor med brynt sojasmör och blomkålspuré

En lyxig förrätt där det brynta sojasmöret gifter sig fint med den lena blomkålspurén. Tänk på att inte steka pilgrimsmusslorna för länge, då kan de lätt bli lite sega.

Läs mer

Kantarellsås som passar till det mesta

Kantarellsås smakar ljuvligt till nötkött, vilt eller kyckling. Den godaste kantarellsåsen görs på färska kantareller, men torkade eller konserverade funkar också bra.

Läs mer

Sparris med pocherat ägg och hollandaise noisette

En klassiker i ny tappning. Fungerar utmärkt som både förrätt och tillbehör till varmrätten. Med brynt smör får hollandaisen en nötig smak.

Läs mer

Bakad torskrygg med vitvinssås och gräslöksolja

Ansjovis får upp sältan i såsen och ger en härlig smak åt den bakade torskryggen. Receptet har skapats av Filip Fastén, Årets Kock 2014.

Läs mer

Vegetarisk pasta med grönkål, ost och frön

En supersnabb och krämig vegetarisk pasta som du svänger ihop på en kvart. Har du andra grönsaker i kylen som zucchini, paprika eller purjolök kan de också få hänga med i såsen.

Läs mer

Krämig jordärtskockssoppa

Jordärtskocka med sin milda, nötiga smak blir en len soppa tillsammans med syrad grädde. Spara en jordärtskocka och gör krispiga chips att toppa med, snyggt och gott!

Läs mer

Bakad torsk med smörsås

Baka torsken på låg värme så behåller den sin saftighet och blir inte torr. Servera fisken med en citronstinn smörsås med rom och gräslök och gärna kokt potatis till.

Läs mer

Laxburgare med lökdressing

Variera och bjud på saftig burgare med lax och sparris.

Läs mer

Asiatisk nudelsallad med räkor

En ljuvlig nudelsallad med krispiga grönsaker och syrligt frisk och chilistark dressing. Nudelsalladen kan förberedas, men vänta med att blanda i grönsakerna tills den ska serveras.

Läs mer

Grillad tonfisk med noriwrap

Vacker finger food med asiatiska smaker. Sjögräsnudlarna kan ersättas med kokta risnudlar.

Läs mer

Pilgrimsmusslor asian style

En varm och riktigt lyxig förrätt med spännande asiatiska smaker.

Läs mer

Nudelsallad med chili och spenat

Lättlagad nudelsallad med gurka och babyspenat i en härlig blandning av asiatiska smaker och med lite sting av chili. Gott tillbehör till kött eller kyckling.

Läs mer

Sallad med lufttorkad skinka, ost och melon

En sallad som för tankarna till medelhavet!

Läs mer

Sallad med ceviche och koriandersås

Ceviche är en sydamerikansk rätt med fisk eller skaldjur som marineras i lime och kryddor och äts rå. Här får ceviche på färsk lax sällskap av en frisk sallad.

Läs mer

Sotad lax med ljummen Sveciamajonnäs

Vacker och lyxig förrätt med lax som gravas och sedan sotas i torr panna. Servera ljummen majonnäs med smak av lagrad ost till. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

Läs mer

Helgrillad lammentrecote med vitlökssparris

Att tillaga lammentrecote på grillen är enkelt och blir riktigt smakrikt. Grillad grön sparris blir gott tillbehör tillsammans med en klick crème fraiche.

Läs mer

Laxcarpaccio med fläder

Carpaccio med lax och en len, grovkornig senapskräm är en fantastiskt god kombination. Vackra polka-, gul- eller rödbetor gör fatet med carpaccio till en succé.

Läs mer

Grillad fläskkarré med mangosallad

Lättgrillad fläskkarré vänd i en rub. Perfekt till en somrig mangosallad med krispiga salladsblad, bönor och myntadressing.

Läs mer

Grillade lammracks med smörkokt lök

Grillade lammracks går snabbt att tillaga. Små lökar som kokas mjuka i smör och blandas med gröna bönor blir gott tillbehör till våra peppriga lammracks.

Läs mer

Högrevsburgare med bacon och cheddar

Saftiga högrevsburgare med knaperstekt bacon, krispig sallad och smakrik cheddar. Högrevsfärsen gör burgarna extra saftiga och goda. Servera med cole slaw och rostad potatis.

Läs mer

Grillad lök med apelsin- och chipotleglaze

Söt och rökig glaze med lätt smak av lakrits passar perfekt till den söta löken. Lökarna är goda tillbehör till grillat kött.

Läs mer

Grillad aubergine med mynta, russin och pinjenötter

Smakrik rätt som passar bra på buffébordet eller till grillat – kyckling, fisk eller kött. Skivor av aubergine grillas och toppas sedan med söta russin och örter.

Läs mer

Grillad majs med limesmör

Söt majs får sällskap av ett sötsyrligt smör med chili. Iskall ost blir gott på den varma majsen.

Läs mer

Grillad pizza med zucchini

Frasigt härlig pizza som kräver baksten och en grill med lock för att bli bra. Det går också bra att göra pizzan i ugnen. Var noga med att krama ur vätskan ur zucchinin, annars blir pizzan lätt för blöt.

Läs mer

Oxfilé med spanska smaker

Superläcker festrätt med oxfilé där allt samsas på en plåt. Gratinera med chilismör precis före servering.

Läs mer

Fiskgryta med fänkål och chili

Snabblagad fiskgryta med härligt mustig smak som går lika bra att äta som den är eller med ditt favorittillbehör!

Läs mer

Lobster roll

Hoppa över korven och lägg en lyxig hummerröra i brödet istället. Perfekt bjudmat till förrätt eller som nattamat. Röran går bra att förbereda.

Läs mer

Ciderkokta blåmusslor med smörstekta brödsmulor

Festlig förrätt med sälta från havet och sötma från cider. Blåmusslor är en riktig delikatess och betydligt enklare att tillaga än många tror.

Läs mer

Skaldjursgryta

En gryta à la Årets Kock. Nu kan du laga den hemma – smakrik och med imponerande doft!

Läs mer

Lammstek med jordärtskocksgratäng och tomatsalsa

Underbart recept på lamm serverad med krämig gratäng. Fräsch och välsmakande tomatsalsa skapar fulländning.

Läs mer

Högrevsgryta med syrad grädde och sambal

En härligt mustig gryta med syra från grädden och lite hetta från sambal. Syrad grädde balanserar och höjer upp de starka smakerna av sambal och de söta av löken. Grädden ger också en fin konsistens.

Läs mer

Krutonger med friterad grönkål och löjrom

Lyxiga snittar med löjrom får sällskap av krämig smetana och krispig grönkål. De passar också bra som lättare förrätt. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

Läs mer

Hummer med rostad morotskräm och hasselnötsdressing

Hummer är alltid en njutning i sig! Här serverar vi ljuvliga marinerade hummerstjärtar med en underbar, söt kräm på rostade morötter och en dressing på hummerfond.

Läs mer

Oxfilé med parmaflarn

Klassisk festrätt i ny tappning! Det läckra parmaflarnet är både snyggt och gott!

Läs mer

Italienska biffar i medelhavssås

Cara mia! Leta fram de soltorkade tomaterna och laga en krämig sås till färsbiffarna.

Läs mer

Paella

Spansk paella – färgstark och festlig – med saffran, räkor och avorioris. Tillaga och servera den gärna i en stor wok.

Läs mer

Bönor med chili och chorizo

Bönor och chili är mer än bara mat för riktiga cowboys. Lägg till kryddiga korvar och skapa en het, mättande – och otroligt god måltid!

Läs mer

Saltkokt potatis med mojo rojo

Små ljuvliga potatisar att dippa i underbar sås – gott och salt från Kanarieöarna. Färsk potatis lämpar sig dock inte så bra för denna rätt.

Läs mer

Fiskgryta med saffran

Ljuvligt doftande fiskgryta med potatis och grönsaker blir allt-i-ett-middag för hela familjen.

Läs mer

Timjankyckling med fransk senap

Kycklingfilé i en lättlagad sås med välbekant smakkombination av fransk senap och timjan.

Läs mer

Nizzasallad med kall sås

En klassisk sallad från Franska Rivieran. Njut av läckra smakkombinationer och vackra färger.

Läs mer

Svampröra och lufttorkad skinka på baguette

En underbart krämig svampröra på shiitake eller champinjoner och crème fraiche smaksatt med vitlök och timjan. Denna röra gör succé som tilltugg eller förrätt.

Läs mer

Vitlöksspäckad lammstek med potatisgratäng och rödvinskokt rödlök

En klassisk lammstek är uppskattad bjudmat. Potatisgratängen med jordärtskockor är lättlagad och blir extra krämig när man först kokar den på spisen.

Läs mer

Pavlova med lemoncurd

Vill du imponera på kalaset, sväng ihop den här supergoda tårtan! Marängbotten och lemoncurd kan du göra i förväg och sedan lägga ihop med kvarg och bär vid servering.

Läs mer

Chiliglaserade revbensspjäll med potatis- och avokadosallad

Revbensspjäll som kokas och sedan glaseras och grillas blir härligt saftiga och goda.

Läs mer

Pasta med örtgrönsaker

Pasta med frästa grönsaker, svamp och valnötter – en ny pastafavorit?

Läs mer

Lax i folie

Foliepaket i ugnen är ett smidigt sätt att ge fisken mycket smak och du slipper både stekos och disk! Kryddsmöret går fint att frysa om du får över, ta fram och riv med rivjärn över fisk, potatis och grönsaker till nästa middag.

Läs mer

Spaghetti med krämig pesto

En krämig variant på allas favoritpesto i en snabb och enkel pasta. Gör gärna lite extra av peston, god som dressing eller dipp också!

Läs mer

Revbensspjäll med persikosallad

En klassisk spenatsallad med blåmögelost och valnötter får nytt sällskap av söta nektariner. God som den är men även till både hamburgare och revbensspjäll.

Läs mer

Laxbowl med kimchiyoghurt

Njut en bowl maxad med bra fetter, raw grönsaker och chilihetta från kimchiyoghurt. Välj själv om du vill servera med vitt-, fullkorns- eller råris.

Läs mer

Oxfilé med persiljebearnaise

Oxfilé med smaker från Medelhavet, vackert serverad med körsbärstomater och smakrik bearnaisesås.

Läs mer

Lamm med vitlök och getostkräm

Svenskt lamm är som allra bäst på hösten. Servera det med rostade vitlökshalvor och underbar getostkräm.

Läs mer

Bakad hälleflundra med jordärtskockpuré

Läcker hälleflundra serverad med en len jordärtskockpuré som får fin smak av äpple samt syltade trattkantareller som är väl värda tiden det tar att sylta. Receptet har skapats av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.

Läs mer

Kycklingsliders med chilidipp och tomatsalsa

Supergoda små grillade kycklingburgare gjorda på kycklingfärs och srirachasås. Serveras med smakrik och krämig chilimajonäs och fräsch tomatsalsa. En fullträff på grillfesten.

Läs mer

Helstekt kyckling med örter

Örter och citron under skinnet ger kycklingen extra mycket smak. Helstekt kyckling sköter sig själv i ugnen!

Läs mer

Entrecôte med ramslökssmör och råstekt sparris

Entrecote är gott att bjuda på vid festliga tillfällen. Ramslök växer vilt i kalkrik jord och när man steker den i smör smakar den milt av spenat, vitlök och purjolök.

Läs mer

Pankobakad torsk med krossad potatis och kall citronsås

Härligt knaperstekt torsk med fluffig citrusgrädde. Panko är ett asiatiskt ströbröd som gör paneringen extra krispig men det går såklart bra med vanligt ströbröd också.

Läs mer

Kantarellrisotto

Det doftar skog i hela köket, risotton är ljuvligt krämig och god.

Läs mer

Variation på rotselleri med stekt ankbröst

Rotselleri på tre sätt – picklad med citron, som en smörig kräm och långlagad i ugnen – får sällskap av stekt ankbröst och rostade hasselnötter. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

Läs mer

Rosmarinkyckling med bacon

Kycklingen blir en kulinarisk fullträff när den fylls med vitlök, rosmarin och citron och omsluts av rökt sälta från bacon.

Läs mer

Pizza bianca med kronärtskocka och tryffelost

Snabb pizza som görs på färdig deg som toppas med smakrik ost, knapriga pinjenötter, syrlig kronärtskocka och rosmarin. Njut bums!

Läs mer

Crostini med kycklinglevermousse

Kycklinglevermousse är lyxigt god men enkel att göra. Det är dessutom ett mycket prisvärt alternativ till exklusiv ank- eller gåslevermousse. En klick på crositini bli ett perfekt tilltugg.

Läs mer

Oxfilé Provencale

Retro för en riktig fransk festklassiker. Oxfilé surprise går att förbereda dagen innan och bara värma med vitlökssmöret precis innan servering.

Läs mer

Boeuf Bourguignon

Boeuf bourguignon, en fransk klassiker med mustig smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner. Ett perfekt långkok att samla vänner och familj omkring.

Läs mer

Räksamosas med picklad gurka och ingefärsdip

Små räkmackor vänds i sesamfrön och friteras gyllenbruna och frasiga i smör. Servera picklad gurka med hetta från chili och en svalkande yoghurtsås till.

Läs mer

Vietnamesisk fläskkarré med risnudlar

Vietnamesiskt långkok med ljuvligt mör fläskkarré med vacker glaze som doftar och smakar underbart. Rostad vitlök att toppa med finns i asiatiska butiker.

Läs mer

Vietnamesiska vårrullar med räkor

Vietnamesiska vårrullar gör du på blötlagda rispapper, bara att rulla ihop och äta direkt. Servera gärna som mingelmat med olika dippsåser.

Läs mer

Rårakor på rotfrukter med varmrökt lax

Klassisk svensk mattradition i ny tappning! De här rårakorna får härlig sötma av palsternacka och morot och picklad blomkål ger välkommen syra till.

Läs mer

Snabbgravad honungslax med persikosås

Prova att snabbgrava laxen nästa gång du ska grilla. Både enkelt och gott!

Läs mer

Grönkålspaj

Grönkålspaj med sprött pajskal och krispighet från flagad mandel passar lika bra på buffébordet som till lunch med en matig sallad.

Läs mer

Lågtempererad rostbiff med tomater

Lågtempererad rostbiff blir extra saftig. Kvisttomaterna bakas tillsammans med köttet och får extra färg i ugnen under tiden köttet vilar. Gott med gratäng till.

Läs mer

Snittar med löjrom

Festligt med godaste röran i tunnbröd och topping av löjrom. Perfekta snittar till hungriga gäster!

Läs mer

Ostsnurror

Sätt snurr på smördegen med ett lager smakrik ost emellan. En stund i ugnen och snurrorna blir krispiga snacks till drinken, charkbrickan eller soppan. Krydda gärna med finhackade örter, rivet citronskal eller chili för extra smak.

Läs mer

Dovhjort med jordärtskockskräm

Dovhjortsfilé med kräm på jordärtskockor blir till en underbar kombination i denna lyxiga rätt. Syrliga, syltade lökar, en ljuvlig löksky och krispigt ostströssel toppar rätten.

Läs mer

Lammstek med varmt örtsmör

När lammsteken bakas med en smörig rub med örter, citron och kapris blir den både saftig och smältande mör. Särskilt om du låter den vila innan servering.

Läs mer

Casserole med torsk och musslor

Bjud på det bästa från havet i en elegant gryta med klassiska smaker av vitt vin och syrad grädde.

Läs mer

Timjanstekt lammentrecote med nötrostad blomkål och dillsmörsås

Långsamt bakade tomater och blomkål rostad med hasselnötter passar fint ihop med lammentrecote. Servera gärna citronsmörsåsen i en skål bredvid.

Läs mer

Halloumi Stroganoff

Prova vardagsfavoriten stroganoff med ost istället! Får du rester över går de fint att frysa in eller att ha som lunchlåda dagen efter.

Läs mer

Rostad kyckling med dragonsås

Hel kyckling som får smak av dragon och vitlök. Servera med en krämig sås.

Läs mer

Rosmarinkryddade lammkotletter

Lammkotletter tillsammans med ugnsbakad potatis i en härlig middagsrätt. Perfekt med den klassiska smakkombinationen av getost och rosmarin. Enkelt och så gott!

Läs mer

Älgfärsbiffar

Få mycket smak på färsbiffarna med älgfärs och krämig ost. Servera med klassiska tillbehör – potatis, gräddsås och lingon förstås.

Läs mer

Pasta med lax och musslor

Sötsyrliga äpplen lyfter smaken på det här receptet med krämig laxpasta med musslor.

Läs mer

Lammgryta med bondbönor

Medan lammgrytan med äppelcider sjuder på spisen har du tid att ta ut bondbönorna ur sitt skal. Det är lite pilligt men väl värt besväret. Tryter tålamodet kan du ta skärbönor.

Läs mer

BBQ ribs med rostad pumpa och dippsås

Tack vare kokning blir revbenen just så där perfekt möra och mumsiga, dessutom med generöst mycket glaze. De är perfekta att förbereda för att sedan frysa in eller låta marinera i glaze i upp till 2 dagar i kyl.

Läs mer

Ägg- och romröra

Krämig röra med härlig ton av fransk senap. Kvarg, som är en färskost, gör den lätt och frisk i smaken.

Läs mer

Zabaione med citron och bär

Äggkräm, eller zabaione som den italienska klassiska desserten heter, passar perfekt till fest då den är lätt att förbereda. Servera gärna med blandade färska bär.

Läs mer

Ugnsbakad lax med flädersås

En rub med fänkålsfrön ger laxen lätt smak av lakrits. En god flädersås lyfter smakerna ytterligare.

Läs mer

Baconlindad kycklingfilé

Kycklingfilé lindad i bacon med smak av rosmarin och aromatiskt kryddsmör. Den här festliga rätten passar bra både som vardagsmat och till kalas.

Läs mer

Grillad fläskfilé med grönsaksbulgur och chilibearnaise

Grillade skivor av fläskfilé som du serverar med grönsaksbulgur och god sås. Vänd ner ruccola i bulgurn precis innan servering och servera med chilibearnaise.

Läs mer

Gräddmjölkskokt kummel med stekt bladkål och potatiskräm

Kummel är en god och mager fisk med vitt, fast kött som passar utmärkt att tillaga i ugn. Fisken går att byta ut mot t ex torsk, kolja eller sej.

Läs mer

Räkröra med sparris

Recept på underbart god röra som är perfekt till bakad potatis eller på toast. Jättegod variant på toast skagen – med sparris.

Läs mer

Högrevsburgare med bluecheesedressing och grillade padrones

Härlig hamburgare på högrevsfärs med dressing som får smak av mögelost. Högrevsfärs är lite fetare än nötfärs och passar bra att grilla.

Läs mer

Grillad fläskkarré med gurkyoghurt och silverlök

Fläskkarré är det optimala grillköttet; gott, saftigt och lätt att lyckas med, dessutom till bra pris. De grillade citronerna ger en naturlig sötma.

Läs mer

Pizza bianca med primörer

En pizza bianca är en pizza utan tomatsås, här gräddas pizzan med vinkokt lök, crème fraiche och ost. När pizzan är klar toppas den med färska primörer för extra crunch!

Läs mer

Pasta med fänkål och lax

Krämig pasta med god smakkombination av lax och fänkål. Som extra smakhöjare strös riven ost över pastan före servering.

Läs mer

Rödbetsgravad lax med vispad citronkräm

Egengravad lax blir alltid godast, här får den fin färg av rödbetor. Njut laxen med krispig sallad och len citronvisp. Vill du servera rätten som en förrätt räcker den till 8 personer.

Läs mer

Lax i ugn med sparris och grönt smör

Allt-på-en-plåt med sommarens godaste primörer! Gör dubbel sats ramslökssmör och frys in det som blir över. Det kan du ta fram efter behov, skiva eller riva över det mesta.

Läs mer

Sparris med lax och citron

En lyxig och lättlagad förrätt med lax och sparris som du svänger ihop på bara några minuter!

Läs mer

Lammkotletter med ingefära- och vitlökssmör, gröna linser och bönor

Låt det här kryddiga smöret smälta på nystekta lammkotletter och servera till den härligt gröna bönsalladen – himmelskt!

Läs mer

Grillad pizza med zucchini

Frasigt härlig pizza som kräver baksten och en grill med lock för att bli bra. Det går också bra att göra pizzan i ugnen. Var noga med att krama ur vätskan ur zucchinin, annars blir pizzan lätt för blöt.

Läs mer

Pizza på grillen

Pizza i miniformat är perfekt tilltugg eller som aptitretare. Det går snabbt och enkelt att göra med din favorittopping.

Läs mer

Stekt gös med ört- och skaldjurssmör och sockerärtsallad

En av våra godaste matfiskar i festfint sällskap. En riktig fullträff med ett friskt smör och krispigt grönt.

Läs mer

Grillat fisk- och räkpaket

Fisk samsas bra med kött på grillen, när du lägger den i smarta foliepaket.

Läs mer

Kryddiga lammfärsspett

Härliga, turkiska, lammfärsspett – kryddiga köfte – att göra hemma. Trä upp på spett och värm på grillen. Enkelt och gott med smak av vitlök, chili och mynta.

Läs mer

Grillad lax med rättikasallad och ostkräm

Grillad lax med len ostkräm och en fräsch sallad på rättika, blomkål och rädisor. Laxfilé med skinnet kvar är lättare att grilla.

Läs mer

Ceviche på räkor med gurkyoghurt

En nordisk cheviche gjord på räkor istället för rå fisk är en perfekt entrérätt att välkomna gästerna med. Tänk på att låta alla ingredienser vara riktigt kalla. Toppa med koriander precis innan servering.

Läs mer

Korvburgare med syrade grönsaker

Förvandla favoritkorven till en korvburgare som gärna avnjuts med vår enkla och goda dressing på smetana tillsammans med ett gott surdegsbröd.

Läs mer

Rödbetor med getost och pinjenötter

Rödbetor passar fantastiskt bra ihop med krämiga getost och söt honung. Strö över rostade pinjenötter och pepprig rucola och njut!

Läs mer

Italiensk kycklingpasta

Viva Italia med den här snabblagade och smakrika kycklingpastan. Riv gärna över parmesan före servering för extra mycket italienkänsla!

Läs mer

Pizza napoletana

Detta är den enkla och ursprungliga pizzan från Neapel, som lagats på ett vis i flera hundra år.

Läs mer

Kyckling Italiano

Kyckling med smak av Italien där balsamvinäger är hemligheten bakom den ljuvliga såsen.

Läs mer

Sallad med rödbetor, durumvete och dillyoghurt

Nykokta små rödbetor hamnar med fördel i en matig sallad med salt ost, dillyoghurt och krispig zucchini.

Läs mer

Hjortytterfilé med rödvinssås smaksatt med choklad

Makalöst god sås med choklad. Denna möra hjortfilé blir kvällens givna samtalsämne. Mustigt och gott.

Läs mer

Kantarelltoast med löjrom och crème fraîche

Ljuvlig kombo av två klassiska toasts. Kantareller och löjrom i ett härligt möte mellan skog och hav.

Läs mer

Timjanstekt kalv med svartvinbärssky

Stekt kalv med en god och vacker sås med svarta vinbär, istället för rödvinssås, som passar perfekt till kalvköttet och de glaserade rotfrukterna. Receptet har skapats av Viktor Westerlind, Årets Kock 2009.

Läs mer

Heta räkor med ris

Såsen är lite het! Håll hårt i Sriracha-flaskan eller ta sweet chilisås för en mildare smak.

Läs mer

Entrecôte med chimichurribearnaise

I Argentina gör de en väldigt god ört- och chilisås – chimichurri. Såsen är god som den är men blir ännu godare om man blandar den med en annan sås, den franska bearnaisen. Ett världsligt möte som såklart är väldigt gott till kött men också passar bra till stekt lax eller stekta portabella svampar.

Läs mer

Räkröra med smak av ingefära och chili

Ingefära och chili ger spännande smak till denna enkla räkröra. Gott som tilltugg till drinken och räcker till fler om du klickar en sked av röran på små crostini.

Läs mer

Klassisk bolognese

Gör en extra stor sats av allas vardagsfavorit, spagetti och köttfärssås, och frys in. Vill du variera smaken, prova med lamm- eller viltfärs istället för nötfärs!

Läs mer

Lax med blomkål och löjrom

Löjrom passar väldigt bra ihop med lax och lite hetta istället för på klassiskt vis.

Läs mer

Klassisk sommarkyckling

Mormors kyckling med riktig gräddsås och krispigt bacon på toppen. Underbart gott med kokt potatis.

Läs mer

Bönbiffar i pitabröd

Bönbiffar, härliga vegetariska biffar, serverade med fräscha grönsaker och god dressing i pitabröd. Bönbiffarna görs av kidneybönor och cottage cheese.

Läs mer

Västerbottenpaj med löjrom

En riktigt lyxig paj med löjrom och smetana, perfekt som förrätt eller till ett festligt mingel. Pajdegen är dessutom glutenfri så den passar alla!

Läs mer

Cheesecakekräm med äppelkompott

En fräsch och inte för söt efterrätt som du snabbt slänger ihop. Kompotten förbereds med fördel dagen före! Toppa med smulat digestivekex för lite krisp.

Läs mer

Svamptacos

Tortillabröd fylld med avokadoröra, kål, svamp och picklad lök, helt underbart god kombination.

Läs mer

Trattkantarellsoppa

Med syrad grädde blir svampsoppan ännu godare, servera som en festlig förrätt eller varmrätt med nybakat bröd.

Läs mer

Avokado- och grön ärtsoppa med räkor, ärtskott och chiliflakes

En värmande och uppiggande soppa på vinterhalvåret. På sommaren kan man likaväl äta soppan kall. Tips på topping att strö över 1 tsk sesamfrön och/eller 1 msk pumpakärnor.

Läs mer

Pizza med tomat och vitost

Knaprig pizzadeg med god tomatsås som toppas med ost, rödlök och basilika.

Läs mer

Vegetariska tacos

Vegetarisk röra med gräddfil, hela svarta bönor och tärnad vitost. En enkel och snabblagad rätt som serveras med mjuka eller hårda tacoskal.

Läs mer

Fisk i paket med rucola

Fast, fin torskrygg med krämiga rotfrukter som enkelt tillagas i paket av bakplåtspapper i ugnen. Toppa med knaprig sallad och ät direkt ur paketet.

Läs mer

Ugnsbakad torskrygg med pepparrotskräm

Torskrygg med klassiska smaker som pepparrot och spenat i en krämig sås. Pepparroten varierar i smak så justera mängden tills den passar just dig.

Läs mer

Fisksoppa med apelsin och stjärnanis

Dill och kräftstjärtar ger det lilla extra! Kokt ris eller potatis är gott till.

Läs mer

Laxpaj med spenat

En festlig och smakrik paj som passar fint som picknick eller på buffén. Servera gärna en fräsch sallad med gröna blad och en god dressing till.

Läs mer

Pulled beef

Pulled beef på högrev – ett ljuvligt långkok i gjutjärnsgryta. Servera gärna med en klassisk coleslaw och lite extra chilisås på sidan för de som vill ha.

Läs mer

Oxfilé med pepparsås och ugnsrostad potatis

Servera perfekt stekt oxfilé med pepprig sås och krispig potatis. Vill du få ytterligare karaktär på såsen, blanda svartpepparen med rosé- och grönpeppar också!

Läs mer

Viltgryta

Till grytor passar det bra med framdelskött som högrev, bog och bringa. Låt puttra – länge!

Läs mer

Fylld lövbiff

Den tunna lövbiffen är perfekt att rulla ihop med en god fyllning. Här får köttet smak av bacon, smält cheddarost och lite sting från dijonsenap.

Läs mer

Kycklingfilé med dijonsenap och gräslök

Kycklinglårfilé är mörare och saftigare än bröstfilén och går dessutom snabbare att laga. Här får den sällskap av en krämig gräddsås med franska fläktar från dijonsenap.

Läs mer

Oxfilé med madeirasås

Denna lyxiga rätt är nästan omöjlig att misslyckas med. Potatisen är en liten överraskning i sig!

Läs mer

Marinerad fläskfilé

Honung, vitlök och chili sätter smak på marinaden som passar fint till grillad fläskfilé. Marinera fläskfilén över natten innan du lägger den på grillen. Servera med grillad mango och en syrlig grillsås med smak av chili och lime.

Läs mer

Snabb biff Stroganoff

Biff Stroganoff är en perfekt vardagsrätt – enkel att göra och jättegod. Rysk smetana i såsen passar perfekt till Stroganoff.

Läs mer

Citronkyckling med oliver

Ljuvligt doftande citronkyckling kryddad med vitlök och rosmarin. En sagolik kycklinggryta hämtad ur medelhavsköket, toppad med citronklyftor.

Läs mer

Wallenbergare – grundrecept

Det är inte alla som har fått en maträtt uppkallad efter sig men det har Marcus Wallenberg. Hans biffar är gjorda på kalvfärs och vispgrädde och serveras alltid med potatis, lingon, smör och ärter. Du kan så klart göra som du vill men det här är receptet för dig som vill njuta av Wallenbergare i originalversionen.

Läs mer

Enkel pizza med mild ädelost, potatis och fikon

En vardagspizza med wow-faktor! Här ligger fokuset på det gröna och köttet fungerar som smaksättare. Väldigt flexitarian!

Läs mer

Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker

Lättlagad fläskfilé i ett recept tillsammans med god sås med smak av senap och vitlök. Fräscha, ugnsstekta grönsaker till fläskfilén gör maträtten komplett.

Läs mer

Kycklingrullader

Ge kycklingen mycket smak med färskost, lufttorkad skinka och mjuka äpplen. Syrad grädde ger också såsen det lilla extra – perfekt för fredagsmys, söndagmiddag eller mitt i veckan-lyx!

Läs mer

Pasta carbonara

Spaghetti carbonara – en älskad favorit med rökt fläsk eller bacon och grädde! Lika bra till släktmiddagen som till fredagsmyset.

Läs mer

Fettuccine med kalvfrikadeller i tomatsås

Frikadeller är köttbullar som kokas i exempelvis buljong. I detta recept kokas de i en ljuvlig tomatsås och serveras till fettuccine. Fantastiskt gott!

Läs mer

Beef chili

En mustig chili på långkokt högrev med ljust öl och hetta från röd chili blir oemotståndligt god. Servera chili med tortillas, eller annat gott bröd, sallad och majs.

Läs mer

Lasagne al Forno

Lasagne – en klassiker som är storfavorit hos både stora som små. Varva lasagneplattorna med köttfärs eller prova en vegetariskt lasagne nästa gång!

Läs mer

Skagenröra – grundrecept

Toast skagen, en världsgod tapasrätt eller lyxig förrätt. Färskriven pepparrot gör röran extra god. Servera på toast eller i glas.

Läs mer

Gratinerad hummer med citron och vitlök

Gratinerad hummer med ett täcke av ljuvligt smör. Kanske en hummer att bjuda på vid ett speciellt och lite lyxigare tillfälle.

Läs mer

Grillad regnbågslax med kryddsmör

Underbart god, grillad hel fisk. Smör som vispas och kryddas med oregano och sambal ger fisken ny spännande smak.

Läs mer

Gräddkokt kål i ugn med korv

Ugnsrostning tar fram kålens allra bästa sidor och gör den mjuk och lite söt. Blanda gärna olika sorters kål och korv i långpannan för extra färg och smak.

Läs mer

Ugnsstekt laxsida

Dilldoftande ugnsstekt lax är en lättlagad rätt som passar utmärkt på buffén, släktkalaset eller annan festlig middag för många.

Läs mer

Kycklingpaj

Det är aldrig fel med paj, här får du mycket smak och krämighet med smaksatt crème fraiche och kyckling. Perfekt på buffén eller picknicken också!

Läs mer

Kycklinggryta med rostade rotfrukter

Krämig kycklinggryta med champinjoner, kryddad med timjan och serverad tillsammans med rostade rotfrukter. Toppa med vackra, goda lingon.

Läs mer

Grillad gös med kräfttsatsiki

En fräsch rätt som passar året runt! Variera tsatsikin med grovhackade kräftstjärtar. Fungerar också bra tillsammans med torsk.

Läs mer

Färskpotatissallad

Fräsch potatissallad med tydlig smak från saftiga äpplen och mild sälta från kapris. Fransk senap, dijonsenap, ger god smak och ett extra sting till färskpotatisen.

Läs mer

Pinocchiotårta med jordgubbar

Glömmingetårta, Herrgårdstårta och Brittatårta… Olika namn – samma ljuvliga marängtårta! Toppa den med jordgubbar eller andra färska bär. Bottnarna går utmärkt att göra i förväg och frysa.

Läs mer

Dill- och kummingravad lax

En klassisk rätt som fungerar som förrätt och plockmat. Som annan gravlax serveras denna gärna med gravlaxsås och rostat bröd.

Läs mer

Ryggbiff med fräst vitlökssmör

Vitlök och lagerblad ger smak till smöret som får småputtra i en stekpanna. Förvara gärna smöret i frysen till kommande grillfester. Det är gott till grillad biff, men också till grillade morötter och grillad rotselleri. Serverar du rätten på en buffé trancherar du köttet i förväg och lägger upp på ett vackert fat.

Läs mer

Filtrering