Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
20 februari 2025
11 april: Vinmiddag med Weingut Philipp Kuhn på Stadshuskällaren

Stadshuskällaren har på kort tid blivit en älskad samarbetspartner för Tryffelsvinet med sina pricksäkra matmatchningar, signerade köksmästaren, tillika kocklandslagsmedlemmen, Magnus Santesson. Denna gång har Magnus och hans team fått uppgiften att skräddarsy en meny i fyra serveringar när vi tar med oss Felix Wagemann från Weingut Philipp Kuhn i Pfalz för en färgsprakande kväll i riesling och pinot noirs tecken!
Tysk riesling och pinot noir i världsklass
Weingut Philipp Kuhn är en familjeegendom döpt efter dagens ägare och vinmakare, men egendomen omnämns första gången redan 1692. Det kom att dröja fram till 1922 innan man började rikta fokus på vindruvor, och idag – 100 år senare – är man en av Pfalz mest respekterade producenter som vunnit både kritiker och vinälskares hjärtan. Weingut Philipp Kuhn utsågs senast till ”Weingut des Jahres 2022” av Tysklands ledande vinkritiker Gerhard Eichelmann som varje år utser landets bästa vingårdar. En mycket välförtjänt titel till Philipp och hans team, som varje år levererar viner av av allra högsta kvalitet.
”Vår matfilosofi har alltid varit att ta vara på det naturen ger oss. Vi är lyhörda till årstiderna och säsongens råvaror och utformar vår meny efter dem. Allt ifrån nyskördad sparris till jakten på den perfekta kantarellen i skog och mark. Vår ambition är att göra minsta möjliga påverkan på miljön.” – Stadshuskällaren
Välkommen att njuta av exklusiva riesling och pinot noir-viner i en miljö som andas både historia och framtid. Vår ciceron för kvällen – Weingut Philipp Kuhns Felix Wagemann – tar oss med på en resa till Tyskland under denna middag som kommer att leva kvar i minnet länge. Vi slår oss ned tillsammans för en intim och exklusiv middag där du kommer nära såväl Felix som Tryffelsvinets team och får prova tysk riesling och pinot noir när den är som allra bäst!
Aftonens meny och viner:
Snacks: Tartlette med syrlig ostkräm toppad med forellrom
2023 Riesling Tradition
Förrätt: Stekt havskräfta med vit sparris, smörsås och färska örter
2022 Riesling Grosskarlbacher Burgweg Erste Lage
2022 Riesling Kirschgarten Großes Gewächs
2022 Riesling Saumagen Großes Gewächs
Varmrätt: Anka från Skåne med rotselleri, svamp och libbsticka, rostad sky smaksatt med tomatvatten
2022 Pinot Noir Tradition
2022 Pinot Noir Kirschgarten Großes Gewächs
Dessert: Rabarber med karamell, kardemumma, punsch, färskost och havrekaka
2015 Riesling Kirschgarten Großes Gewächs Beerenauslese
Pris: 1,495 kronor (inkluderar fyra serveringar och vinpaket med sju viner från Philipp Kuhn)
Boka plats: Eventet är fullbokat, vill du skriva upp dig på väntelista kan du göra det via Stadshuskällaren bokning@stadshuskallarensthlm.se.
När: Fredagen den 11 april (fullbokat)
Tid: 18:30 (baren är öppen före middagen för den som vill starta aftonen lite tidigare)
Var: Stadshuskällaren. Stockholms Stadshus, Hantverkargatan 1, 111 52 Stockholm
Stadshuskällarens avbokningsregler gäller.
HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
Felix Wagemann, Stadshuskällaren och Tryffelsvinet!