Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
16 februari 2022
Winemaker’s dinner Azelia – Restaurang Åregården
Talangfulle och charmige Lorenzo Scavino från Azelia i Piemonte bjuder in till en middag vi sen skall glömma. Till ett urval av egendomens bästa viner får vi en specialkomponerad meny med smak av Italien.
Exklusiv middag med Lorenzo Scavino från Azelia
Det är med stor glädje vi välkomnar den prisade piemontesiska producenten Azelia till Sverige och sista anhalten på vår mini-turné. Azelia är ingen stor producent sett till antalet buteljer: blott 80 000 flaskor produceras per år och yngsta förmågan i familjen, Lorenzo Scavino, brukar skämtsamt säga att deras produktion går ner med varje årgång då de lägger enorm vikt vid sina gamla rankor, låga skördeuttag och minutiösa vingårdsarbete. Resultatet av denna fanatism är viner av stor koncentration och komplexitet, men nackdelen är att skörden blir desto mindre.
Till vår stora glädje har vi den charmige Lorenzo Scavino – 6:e generationen av familjen Scavino att arbeta i vingårdarna – på besök i Sverige! Som sista anhalt på Azelias Sverigeturné kommer vi, ledda av Lorenzo att avnjuta en hedonistisk afton i Piemontesisk anda på Restaurang Åregården där vi provar såväl vingårdsbetecknad Dolcetto som mogen Cru Barolo till en specialkomponerad meny med smak av Italien.
Vinerna som avnjutes tillsammans med kvällens meny
2020 Dolcetto d’Alba Bricco dell’Oriolo, 169 kronor.
2017 Barbera d’Alba Punta, 239 kronor.
2020 Langhe Nebbiolo, 199 kronor.
2017 Barolo (Magnum). Standardbuteljen lanseras 18 mars à 359 kronor.
2017 Barolo Margheria (Magnum). Standardbuteljen lanserades 17 februari à 729 kronor.
2017 Barolo Bricco Fiasco (Magnum). Standardbuteljen lanserades 17 februari à 729 kronor.
2006 Barolo Margheria (Magnum). Ej tillgänglig.
2006 Barolo Bricco Fiasco (Magnum). Ej tillgänglig.
Pris: 1,400 kronor per biljett
När: Onsdag den 16 mars klockan 18:30-22:30
Var: Restaurang Åregården (Årevägen 81, Åre)
Observera att det är begränsat antal sittplatser.
BOKNING SKER VIA EMAIL TILL RESTAURANT@AREGARDEN.COM
HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
Lorenzo Scavino och Tryffelsvinet!