14 november 2024

17 januari: Winemaker’s dinner Fattoria Poggerino på Stadshuskällaren

Stadshuskällaren har på kort tid blivit en älskad samarbetspartner för Tryffelsvinet med sina pricksäkra matmatchningar, signerade köksmästaren, tillika kocklandslagsmedlemmen, Magnus Santesson. Denna gång har Magnus och hans team fått uppgiften att skräddarsy en meny i fem serveringar när vi tar med oss Fattoria Poggerino från Chianti och viner från tre årtionden för en kväll vi sent ska glömma!

Unik Chianti-middag på Stadshuskällaren

Vår Toscanske sangiovese-virtuos Piero Lanza från Fattoria Poggerino skapar viner att älska bland områdets böljande kullar. Faktum är att hans viner är slutsålda stora delar av året – dels till följd av den lilla tillgången men framförallt på grund av deras älskvärda stil och kvalitet.

”Vår matfilosofi har alltid varit att ta vara på det naturen ger oss. Vi är lyhörda till årstiderna och säsongens råvaror och utformar vår meny efter dem. Allt ifrån nyskördad sparris till jakten på den perfekta kantarellen i skog och mark. Vår ambition är att göra minsta möjliga påverkan på miljön.” – Stadshuskällaren

Välkommen att njuta av exklusiva Chanti-viner i en miljö som andas både historia och framtid. Vår ciceron för kvällen – Fattoria Poggerinos Piero Lanza – tar oss med på en resa till Toscana under denna middag som kommer att leva kvar i minnet länge. Vi slår oss ned tillsammans för en intim och exklusiv middag där du kommer nära såväl Piero som Tryffelsvinets team och får prova viner från tre årtionden.

Aftonens meny och viner:

Snacks: Löjrom i tartelett med crème fraiche och gräslök 
2016 Vino Spumante Rosé

Förrätt: Hjorttartar med gulbeta, persiljeemulsion, hasselnöt och krispig persiljerot
2022 Chianti Classico
2022 Chianti Classico Nuovo

Snacks: Confiterad skogschampinjon med karamelliserad lök, tryffel och ostkräm
2021 Chianti Classico Riserva Bugialla
2018 Chianti Classico Riserva Bugialla

Varmrätt: Kryddstekt rensadel med jordärtskocka, dragonsky och torkade tranbär 
2016 Chianti Classico Riserva Bugialla (magnum)
2013 Chianti Classico Riserva Bugialla (magnum)
2006 Chianti Classico Riserva Bugialla (magnum)

Dessert: Mörk chokladmousse fylld med körsbär, körsbärssorbet och hasselnötsbrownie

Pris: 1995 kronor (inkluderar 5 serveringar och vinpaket  med 8 viner från Poggerino)
Boka plats: Du bokar direkt hos Stadshuskällaren genom att välja datumet 17/1 via denna länk. Behöver du nå Stadshuskällaren är deras mejladress: bokning@stadshuskallarensthlm.se
När: Fredag den 17 januari
Tid: 18:00-21:30
Var: Stadshuskällaren. Stockholms Stadshus, Hantverkargatan 1, 111 52 Stockholm

Stadshuskällarens avbokningsregler gäller.

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
Piero Lanza, Stadshuskällaren och Tryffelsvinet!

Boka evenemang
Tryffelsvinet tipsar

Viner från Fattoria Poggerino