03 mars 2022

Onlineprovning med tema Jura och Domaine Maire

Tryffelsvinets tjugotredje onlineprovning där vi tillsammans provar två spännande viner från Domaine Maire i Jura och djupdyker i regionens hemligheter.

Tryffelsvinets onlineprovningar

Nu är det dags för vår tjugotredje onlineprovning med vårt team där vi tillsammans provar två viner från Domaine Maire i Jura. Provningen kommer att äga rum torsdagen den 24 mars klockan 18:15 och det enda du behöver göra är att anmäla dig, beställa vinerna och klicka in via länken du får samma dag som provningen äger rum.

Undangömt mellan Bourgogne och Schweiz ligger Jura, vad som fram tills nyligen var en förhållandevis okänd vinregion. I hjärtat av regionen hittar vi Domaine Maire med en historia som sträcker sig hela vägen tillbaka till 1600-talet. I denna lilla region görs säregna viner med ”egna” druvsorter och en unik vinmakningsstil som verkligen förtjänar en extra djupdykning

Vid denna provning kommer Tryffelsvinets Louise Bergdal och Charlie Dahl att guida dig genom Jura och dess viner på denna cirka 30 minuter långa provning där deltagandet är gratis. Sändningen kommer att visas i YouTube Premiere (det innebär att du kan se den när som helst i efterhand).

Vinerna som provas är:

2018 Côtes du Jura Grand Héritage Chardonnay, à 175 kronor
NV Côtes du Jura Grand Héritage Tradition, à 199 kronor
Beställ båda vinerna här!

Vinerna finns i beställningssortimentet och bör därmed beställas i god tid – senast den 17 mars för att vara säker på att vinerna hinner fram i tid. Vi rekommenderar att vinerna serveras vid 6-8 grader – helst i samma typ av vinglas.

Förslag på tilltugg: Comté – den perfekta följeslagaren! Krydda gärna ostbrickan med goda oliver och Marcona-mandlar
Förslag på mat: Smakrika fiskrätter (fiskgryta, fisk i ugn med brynt smör) eller gräddiga kycklingrätter

Online med Domaine Maire

Vinerna som provas under provningen