22 december 2022

Vinmakarbesök Fattoria Poggerino

Äntligen har vi möjlighet att hälsa Piero Lanza från biodynamiska Fattoria Poggerino välkommen för en vinklubbsprovning där vi provar nya och äldre årgångar av egendomens utsökta Chianti Classico-viner.

Piero Lanza besöker Vinklubben

Vår Toscanske sangiovese-virtuos Piero Lanza från Fattoria Poggerino skapar viner att älska bland områdets böljande kullar. Faktum är att hans viner är slutsålda stora delar av året – dels till följd av den lilla tillgången men framförallt på grund av deras älskvärda stil och kvalitet.

Vingården är en del av en större vingård som ägdes av Prins Ginori Conti, en ättling till en av Italiens äldsta familjer. Piero Lanza, tog över verksamheten år 1999. Piero är utbildad agronom och oenolog, och för honom är det självklart att arbeta enligt ekologiska och biodynamiska principer. Han spenderar så mycket tid som möjligt i vingården, och lokalt är han känd som “mannen som känner och omtalar alla sina vinstockar med namn”. Under denna unika afton får vi, under Pieros trygga ledning, en möjlighet att lära oss allt om Chiantis mystik.

Provningens viner:

2013 Vino Spumante Rosé
2020 Chianti Classico
2014 Chianti Classico (magnum)
2020 Chianti Classico Nuovo
2018 Chianti Classico Riserva Bugialla
2019 Chianti Classico Riserva Bugialla
2015 Chianti Classico Riserva Bugialla (magnum)

Pris:
När:
Första sittningen:
Andra sittningen:
Var: Tryffelsvinets Klubblokal på Blasieholmsgatan 4A (Entréplan).

Vid avbokning senast 19 januari återbetalas biljettpriset (minus Billettos serviceavgift).

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
Piero Lanza och Tryffelsvinet!