11 april 2024

27 maj: Vinklubbsprovning Azelia

Välkommen på en Piemonteprovning utöver det vanliga tillsammans med sjätte generationen på hyllade familjegården Azelia; Lorenzo Scavino. Under Lorenzos trygga ledning fokuserar vi på toppårgången 2019 när vi djupdyker i familjens olika Barolo Crus.

Lorenzo Scavino besöker Vinklubben

Azelia är en juvel bland Piemontes producenter. Med en över 100 år lång historia av noggrannhet, dedikation och passion skapar dagens ägare, far- och sonduon Luigi och Lorenzo Scavino, viner av sällan skådad elegans och nerv med sina gamla rankor i några av Piemontes bästa lägen. Azelias historia tar sin början år 1920 när adelsmannen och patriarken Lorenzo Scavino började vinfiera familjens 11 hektar vingårdar i hjärtat av Barolo; Castiglione Falletto. Sonen Alfonso såg till att vinerna började buteljeras och stiga i anseende. Med hjälp av Alfonsos son Lorenzo, pappa till dagens ägare Luigi, och hans hårda arbete började vinerna exporteras och spridas över världen. Idag är Azelia ett av regionens hetaste namn och ett måste i varje Barolo-älskares källare.

Kvällen till ära kommer Lorenzo till Vinklubben för att guida oss genom familjens fantastiska historia via gårdens viner.

Provningens viner

2021 Dolcetto d’Alba Bricco dell’Oriolo
2021 Barbera d’Alba Punta
2021 Langhe Nebbiolo
2019 Barolo Classico
2019 Barolo Margheria
2019 Barolo Ceretta
2019 Barolo San Rocco
2019 Barolo Bricco Fiasco

Pris per biljett: 595 kronor (Du bokar dina biljetter via rutan nedan eller via denna länk)
När: Måndagen den 27 maj
Tid: 19:00-20:15
Var: Provningen kommer att äga rum i Tryffelsvinets Klubblokal på Blasieholmsgatan 4A (bottenplan).

Vid avbokning senast 20 maj återbetalas biljettpriset (minus Billettos serviceavgift).

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
Lorenzo Scavino och Tryffelsvinet!