28 september 2022

Winemaker’s dinner med Jean-Claude Boisset på Restaurang Djuret

Bourgognevisionärerna Jean-Claude Boisset chefsvinmakare, Grégory Patriat, bjuder in till storslagen Bourgognemiddag på Restaurang Djuret där vi njuter av egendomens viner under Grégorys ledning.

Ett djupdyk i Bourgognes årgångar och appellationer

Bourgognes finstämt enastående viner gör sig nog allra bäst tillsammans med en riktigt välkomponerad meny, och denna kväll bjuder Restaurang Djuret och Grégory Patriat upp till en vällustig dans. Att lyssna på Grégory är alltid en ynnest – denna självlärda vinmakare är tränad på mytiska Domaine Leroy och har en filosofi som inspirerar och berör. Under middagen provar vi ett urval av Bourgognes mest spännande appellationer i såväl nya som äldre årgångar.

Aftonens viner:

Mousserande
2017 Crémant de Bourgogne Fête de Famille, Domaine de la Vougeraie

Vita viner
2020 Saint-Aubin Premier Cru ’Sur Gamay’ 
2015 Corton-Charlemagne Grand Cru 

Röda viner
2012 Chorey-Lès-Beaune ’Les Beaumonts’ 
2018 Gevrey-Chambertin 
2006 Gevrey-Chambertin ’Le Créot’
2013 Beaune Premier Cru ’Les Grèves’
2017 Nuits-Saint-Georges Premier Cru ’Aux Chaignots’ 
2017 Clos de la Roche Grand Cru 
2005 Chambertin Grand Cru

Till vinerna serveras en trerätters meny med inledande kanapé. Kaffe och te serveras efter maten.

Pris: 1,495 kronor per biljett (biljetter köpes via rutan nedan eller via denna länk)
När: Torsdag 27 oktober,  klockan 18:30-23:00
Var: Restaurang Djuret, Lilla Nygatan 5, 111 28 Stockholm

Vid avbokning senast den 13 oktober återbetalas biljettpriset (minus Billettos serviceavgift).

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
Grégory Patriat och Tryffelsvinet!