05 april 2022

Onlineprovning med tema rosévin

Tryffelsvinets tjugofjärde onlineprovning där vi tillsammans provar tre spännande roséviner från olika delar av Europa.

Tryffelsvinets onlineprovningar

Nu är det dags för vår tjugofjärde onlineprovning där vi tillsammans provar tre olika roséviner från årgången 2021. Provningen kommer att äga rum torsdagen den 28 april klockan 18:15 och det enda du behöver göra är att anmäla dig, beställa vinerna och klicka in via länken du får samma dag som provningen äger rum.

Rosévinet har de senaste tjugo åren gått ifrån att vara något som vi knappt dricker till något vi inte kan leva utan, speciellt under vår- och sommarmånaderna. Därför tänkte vi göra något utav en ”favorit i repris” och prova de nya årgångarna från tre utav våra absoluta roséfavoriter!

Under provningen kommer Tryffelsvinets Emil Wetterlind Hofgård och Charlie Dahl att guida dig genom djungeln av roséviner och förhoppningsvis reda ut ett och annat om frågetecken kring denna klassiska svenska sommardrycken. Sändningen kommer att visas i YouTube Premiere (det innebär att du kan se den när som helst i efterhand).

Vinerna som provas är:

2021 Château Bonnet Rosé, à 109 kronor
2021 Langhe Rosato, Josetta Saffirio, à 135 kronor
2021 Galets Rosé, Mourgues de Grés, à 135 kronor
Beställ alla vinerna här!

Vinerna finns i beställningssortimentet och bör därmed beställas i god tid – senast den 18 april för att vara säker på att vinerna hinner fram i tid. Vi rekommenderar att vinerna serveras vid 6-8 grader – helst i samma typ av vinglas.

Förslag på tilltugg: Salta mandlar, charkuterier, salta chips, snittar med skaldjur, hårdostar
Förslag på mat: Elegantare fisk och kycklingrätter, sallader eller varför inte en bouillabaisse?

Online tema rosé

Vinerna som provas under provningen