22 september 2021

Online ”Djupdyk i Chablis mystik”

På denna provning kommer Tryffelsvinets Charlie Dahl att guida oss genom den mytomspunna Bourgogneregionen Chablis via Domaine Pinsons fantastiska portfölj.

Tryffelsvinets onlineprovningar

Tryffelsvinets Charlie Dahl har en gedigen bakgrund som provningsledare. Som sommelier på Vinkällaren Grappe och på Svalbards bästa restaurang ”Huset” har Charlie lett otaliga vinprovningar där han med  sin kvicka humor och djupa kunskap bländat vinprovningsdeltagarna.

De eteriska nyansskillnader som finns i Chablis olika lägen fascinerar och förhäxar. Är det någon vinregion där terroir blir tydligare än någon annanstans så är det i Bourgogne i allmänhet och – törs vi nog säga – Chablis i synnerhet. Dess premier- och grand cruer förhöjer ordet ”terroir” till sin mest precisa definition – ståligt energiska, friska och vibrerande. Men vad är egentligen ”hemligheten” med Chablis? Denna afton samlar Charlie allt han kan om vinregionen Chablis för vinklubbens medlemmar med hjälp av fyra viner från Domaine Pinsons fantastiska portfölj– helt gratis (kostnaden för vinerna tillkommer).

Vilka viner kommer att provas under föreläsningen?
– Chablis, Domaine Pinson (nummer 82517) à 219 kronor
– Chablis Premier Cru La Forêt, Domaine Pinson (nummer 76266) à 359 kronor
– Chablis Premier Cru Mont de Milieu, Domaine Pinson (nummer 50495) à 369 kronor
– Chablis Grand Cru Les Clos, Domaine Pinson (nummer 51688) à 659 kronor

Beställ alla vinerna här!

Vinerna finns i Systembolagets beställningssortiment och behöver beställas i god tid, senast en vecka innan, för att vara säker på att de hinner fram i tid. Servera vinerna i samma typ av vinglas (vid en temperatur om cirka 8-10 grader). Vinerna behöver inte dekanteras innan.

Hur kommer föreläsningen gå till?
Föreläsningen sänds live via Zoom den 28 oktober klockan 18:00-20:00. Du registrerar dig enligt instruktioner nedan och klickar in via länken lagom till provningsstart (ha gärna vinerna upphällda när provningen börjar). Under föreläsningen kommer Charlie att visa föreläsningsmaterial och det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor via chatten. Föreläsningen kommer inte att kunna ses i efterhand. Begränsat antal platser finns tillgängliga.

Hur anmäler jag mig?
Följ denna länk.

Du kommer direkt till Zooms eget registreringsformulär där du registrerar dig genom att fylla namn och mejladress. Du behöver inte ha ett särskilt konto på Zoom – du anmäler dig via din mejladress och får provningslänken direkt. Här kan du också välja att lägga till föreläsningen och länken i din kalender på telefonen och välja att få påminnelse innan provningsstart.

Domaine Pinson

Vinerna som provas under föreläsningen

nyhet

2022 Chablis, Domaine Pinson

Bourgogne299 kr
nyhet

2021 Chablis Premier Cru La Forêt, Domaine Pinson

Bourgogne499 kr
94poäng

2020 Chablis Grand Cru Les Clos, Domaine Pinson

Bourgogne849 kr