03 juli 2024

7 oktober: Vinmakarbesök Paul Clüver

Välkommen på en spännande vinmakarprovning med Elgin-pionjärerna Paul Clüver – en kraft att räkna med när det kommer till svalklimatsodling i Sydafrika. Under provningen fokuserar vi på pinot noir, chardonnay och riesling i toppklass – en kväll du inte vill missa!

Paul Clüver Jr. gästar Vinklubben!

Paul Clüver är en av sydafrikanska kustregionen Elgins allra klarast lysande stjärnor. Idag är det fjärde generationen som farmar marken som familjen ägt de senaste 120 åren och man är en av anledningarna till att Elgin överhuvudtaget hamnade på kvalitetsvinkartan. Tim Atkins MW räknar Paul Clüver Estate som en av Sydafrikas ”Second Growths” i sin 2023 Cape Classification, det vill säga en av landets topp 50 bästa vingårdar.

Egendomen drivs av managing director Paul Clüver Jr, som sedan många år arbetat sida vid sida med Paul Clüver Sr och numera är den som styr skutan mot framtiden. På familjegården – De Rust – arbetar de enligt principen att vara vördnadsfull inför miljön och sin omgivning och man var en av pinjärerna att börja odla enligt hållbara odlingsprinciper – så kallad sustainable farming. Elgin är ett så kallat Cool Climate Area och ett av de svalaste i Sydafrika. Här drar man fördel av närheten till havet och svalkande havsvindar, vilket gör att de annars så svårodlade pinot noir och riesling trivs bra. I Paul Clüvers händer blir druvorna av sådan kvalitet att prestigeserien Seven Flags länge har setts som benchmark för hur viner från området skall smaka.

Denna dag kommer Paul Clüver Jr. hit i egen hög person för att visa upp hur magiskt bra druvorna chardonnay, pinot noir och riesling kan må på Sydafrikansk mark – en sann uppvisning i den stora potentialen i Elgin i allmänhet och Paul Clüver i synnerhet!

Provningens viner:

xxx

Pris: TBA
När: Måndagen den 7 oktober
Tid: 17:30-18:45
Var: Tryffelsvinets Klubblokal på Blasieholmsgatan 4A (bottenplan), Stockholm

Vid avbokning senast den 1 oktober återbetalas biljettpriset (minus Billettos serviceavgift).

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
Paul Clüver Jr. och Tryffelsvinets team!

7 oktober 2024 17:30-18:45

Pris: TBA

Boka evenemang
Tryffelsvinet tipsar

Viner från Paul Clüver

kommer snart

2023 Riesling, Paul Clüver

Elgin179 krLanseringsdatum: 01/11Beställ vinet
kommer snart
kommer snart