07 september 2022

Onlineprovning Beaujolais och Mommessin

Tryffelsvinets tjugofemte onlineprovning där vi tillsammans provar tre spännande viner från Mommessin i Beaujolais och lär oss mer om regionen.

Tryffelsvinets onlineprovningar

Nu är det dags för vår tjugofemte onlineprovning där vi tillsammans provar tre viner från regionen Beaujolais och vår nya bekantskap i Vinklubben: Mommessin. Provningen kommer att äga rum torsdagen den 29 september klockan 18:15 och det enda du behöver göra är att anmäla dig, beställa vinerna och klicka in via länken du får samma dag som provningen äger rum.

Regionen Beaujolais är lika mångfacetterad som svårstavad, men ändå förknippar de flesta regionen främst med Beaujolais Nouveau – varför är det så? Under denna onlineprovning gör vi ett nedslag i Gamay-druvans paradis och dess spännande historia.

Under provningen kommer Tryffelsvinets Margaux Barjou och Charlie Dahl att guida dig genom Beaujolais och tre cru-viner från Mommessin. Egendomen är ett av Tryffelsvinets senaste tillskott och vi är därför nyfikna på att prova deras viner digitalt tillsammans. Sändningen kommer att visas i YouTube Premiere (det innebär att du kan se den när som helst i efterhand).

2020 Juliénas, à 219 kronor
2020 Fleurie, à 219 kronor
2018 Saint-Amour, à 219 kronor

Beställ alla vinerna här Vinerna finns i beställningssortimentet och bör därmed beställas i god tid – senast den 22 september för att vara säker på att vinerna hinner fram i tid. Vi rekommenderar att vinerna serveras vid 16-18 grader – helst i samma typ av vinglas.

Förslag på tilltugg: Kittostar, hårdostar, tilltugg med svamp (till exempel crostinis med svampröra), chark, valnötter, snittar med kyckling eller vilt.
Förslag på mat: Fågel, eleganta kötträtter från vitt kött eller kalv. Passar även till smörstekt eller grillad fisk, gärna med svamptillbehör.

Online med tema Beaujolais med Mommessin

Vinerna som provas under provningen