26 december 2021

Onlineprovning med Luís Pato

Tryffelsvinets tjugoandra onlineprovning där vi tillsammans provar två spännande viner tillsammans med Luís Pato som deltar via länk från Portugal.

Tryffelsvinets onlineprovningar

Nu är det dags för vår tjugoandra onlineprovning med vårt team där vi tillsammans provar två viner från Luís Pato som själv deltar via länk. Provningen kommer att äga rum torsdagen den 20 januari klockan 18:15 och det enda du behöver göra är att anmäla dig, beställa vinerna och klicka in via länken du får samma dag som provningen äger rum.

Luís Pato är den mest kända vinmakaren i regionen Bairrada längs portugisiska atlantkusten. Detta epitet har han förtjänat genom att vara den vinmakare som moderniserade den då kämpande regionen Bairrada och nästan enhändigt fick den på fötter igen. Han skall dock inte ses som en modernist i bemärkelsen ”viner utan kontakt med traditionen” – hans viner har samtliga ett tydligt klassiskt stråk och han värnar envist för regionens egna druvsorter i allmänhet och baga i synnerhet. Om något är han en neotraditionalist. Genom sin personliga stil och förkärlek för druvan baga är han en kraft att räkna med och låta sig svepas med när man provar hans viner!

Vid denna provning kommer Tryffelsvinets Nikita Mooij och Anna Rönngren att tillsammans med Luís Pato att guida dig genom denna cirka 45 minuter långa provning där deltagandet är gratis. Vinerna som provas är:

2020 Vinhas Velhas Branco – Luís Pato (nummer: 51780, à 149 kronor)
2017 Vinhas Velhas Baga – Luís Pato (nummer: 51823, à 199 kronor)

Beställ alla vinerna här!

Vinerna finns i beställningssortimentet och bör därmed beställas i god tid – senast den 13 januari för att vara säker på att vinerna hinner fram i tid. Vi rekommenderar att det vita vinet serveras vid 6-8 grader och det röda vid 16-18 grader – helst i samma typ av vinglas.

Förslag på tilltugg: Ostar (gärna portugisiska Queijo da Serra da Estrela)
Förslag på mat: Grytor, gärna fisk- eller musselgryta med aioli till det vita eller en smakrik böngryta till det röda vinet.

Hjärtligt digitalt välkomna hälsar Tryffelsvinet!

Vid frågor eller problem, kontakta oss här:
hello@tryffelsvinet.se
08-440 85 88

Online med Luís Pato

Vinerna som provas under provningen