01 augusti 2021

Méthode Cap Classique med Johan Malan från Simonsig

Tryffelsvinets nittonde onlineprovning där vi firar International MCC-day genom att prova mousserande viner från Sydafrikas första producent av kvalitetsbubbel.

Tryffelsvinets onlineprovningar

Nu är det dags för vår nittonde  onlineprovning med vårt team där vi tillsammans provar två mousserande viner från Simonsig. Provningen kommer att äga rum onsdagen den 1 september klockan 18:15 (International Méthode Cap Classique-day) och det enda du behöver göra är att anmäla dig, beställa vinerna och klicka in via länken du får samma dag som provningen äger rum. Dagen till ära har vi också med vinmakaren Johan Malan med på länk för att tala om sina utsökta bubblor!

Simonsig Estate var  Sydafrikas första vinproducent att göra ett mousserande vin på samma sätt som i Champagne när Kaapse Vonkel såg dagens ljus år 1971. Denna stil kom senare att regleras och kallas Méthode Cap Classique (MCC). Lagom till 50-årsjubileumet vill vi på självaste International MCC-day lyfta fram denna pionjär genom att djupdyka i allt värt att veta kring MCC. Tryffelsvinets Anna Rönngren och Nikita Mooij kommer att tillsammans med Johan Malan att guida dig igenom två viner under denna cirka 45 minuter långa provning där deltagandet är gratis.

 

Samtliga viner finns i beställningssortimentet och bör beställas i god tid – senast den 25 augusti för att vara säker på att vinerna hinner fram i tid. Vi rekommenderar att vinerna serveras vid 8-10 grader – helst i samma typ av vinglas.

Samma dag som provningen äger rum kommer vi att mejla till den mejladress du angivit i din anmälan med en länk till provningen (OBS – kolla även i skräpkorgen om mejlet inte dyker upp). Sändningen kommer att visas i YouTube Premiere (det innebär att du kan se den när som helst i efterhand). Du behöver inget särskilt konto eller inloggning för att se provningen. Vi tipsar dig att se efter så att tekniken fungerar en stund innan provningen så att du kan ringa oss om du har några frågor.

Förslag på tilltugg: Skaldjur av alla de slag, gärna ostron eller räkor. Skagenröra, snittar eller chips med fiskrom kommer också att passa perfekt.
Förslag på mat: Sushi, laxrätter med mycket citron, skaldjurspasta eller paella.

Hjärtligt digitalt välkomna hälsar vi!

Vid frågor eller problem, kontakta oss här:
hello@tryffelsvinet.se
08-440 85 88

Klicka här för att anmäla dig