19 februari 2021

Onlineprovning: Viña Somoza

Tryffelsvinets fjortonde onlineprovning där vi provar två viner från Viña Somoza

Onlineprovning Tryffelsvinet

Nu är det dags för vår fjortonde gratis onlineprovning med vårt team där vi tillsammans provar två viner från “Det svala Spanien”. Provningen kommer att äga rum torsdagen den 18 mars klockan 18:15 och det enda du behöver göra är att beställa vinerna och klicka in via länken du får samma dag som provningen äger rum.

Spanien är hetare än någonsin och det är inte de kralliga, överekade och superdesignade kraftpaketen som knappt går att matcha till mat med sina 16% alkohol som står i fokus, utan de svala, eleganta, rurala kustregionerna där livet rullar på i sakta mak och man gör vin på lite mer obskyra druvor enligt gammal tradition. Det är här sommelierer och nyfikna vinälskare finner viner med stort värde för pengarna och i en slank och fruktdriven stil som är lätta och roliga att matcha till mat. Viña Somoza är en av dessa nya, progressiva producenter. Denna kväll guidar Tryffelsvinets Anna Rönngren och Louise Bergdal dig igenom två av Viña Somozas viner och vad du skall dricka till under en halvtimmes lång provning som är helt gratis. Vi inleder med att berätta om producenten och provar därefter tillsammans de två vinerna:

2018 As 2 Ladeiras (79955) 219 kronor
2017 Via XVIII (78604), 199 kronor
Beställ båda vinerna här

Vi rekommenderar att det vita vinet serveras vid 8-10 grader och det röda vid 16-18 grader – helst i samma typ av vinglas.