Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
2017 Pinot Noir, The Paring
nr 5024101The Paring från Santa Barbara County har samma ägare som Screaming Eagle och Bonneau du Martray – Stan Kroenke och sköts av skicklige vinmakaren Matt Dees. Jeb Dunnuck 91 poäng
Pris 299 kr
Kropp
Tannin
Syra
Beskrivning
Producent
The Paring
Ursprung
Santa Barbara county
Druvor
100% pinot noir
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Doft och smak
The pairing Pinot Noir har en charmig fruktig doft med toner av mogna jordgubbar, körsbär, svarta vinbär, lakrits, söta kryddor och örter. Vinet har en mycket elegant kropp med mjuk tanninstruktur, frisk syra och lång eftersmak i en stiltypisk stil och med stor balans och komplexitet.
Passar till
Grillad och stekt fisk, fågel eller rätter på ljusare kött.
Lagringspotential
Från nu till 2026
Mer information
Serveras vid 14-16 grader. Häll gärna upp det och låt det sedan stå och lufta i glaset en stund så kommer vinets aromer fram ännu mer och vinet hinner få rätt temperatur.
Om produkten
Vinmakare på The Paring är – precis som på Jonata och The Hilt – den mycket skicklige Matt Dees. På The Paring har han möjlighet att ta ut svängarna experimentellt på druvor som kommer från rigoröst omskötta vingårdar. Vinerna blir också tillgängliga tidigare än hos sina storasyster-vinerier där man behöver tålamod för att vinerna skall mogna. The Paring blir således den ultimata kombinationen mellan minutiös kvalitet och volym från druvor som vuxit i Santa Barbaras sol och svala havsvindar.
2017 The Paring Pinot Noir görs på druvor från Jonata och The Hilts vingårdar, där man har ansett att druvorna inte ska användas till toppvinerna, exempelvis på grund av för unga rankor. De låga skördeuttagen och de svala dagarna har gett ett vin som både har generös, flörtig fruktighet och en stålig, frisk fräschör. Vinet lagras i 11 månader på franska ekfat varav 35% är nya varefter vinet buteljeras utan klarning eller filtrering.
Jeb Dunnuck 91 poäng: ”“Deeply colored, the 2017 Pinot Noir tastes like a mini version of The Hilt
Estate Pinot Noir. Ripe black raspberries, cherries, toasted spice, and scorched earth nuances all flow to a medium-bodied, concentrated Pinot Noir that drinks well today, yet has the depth and tannins to evolve for at least 5-6 years.”