Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
2017 Priorat Selecció Especial Vinyes Velles (magnum), Ferrer Bobet
nr 92513062017 Selecció Especial Vinyes Velles är ett av Ferrer Bobets mest älskade och eftertraktade viner och nu har vi nöjet att lansera detta i systembolagets webblansering!
Pris 1490 kr
Kropp
Tannin
Syra
Beskrivning
Producent
Ferrer Bobet
Ursprung
Priorat DOCa
Druvor
100% carignan
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
1500 ml
Doft och smak
Vinet har en stor och djup doft med toner av björnbär, violer, lakrits, crème de cassis, örter och läder. Smaken är stiltypiskt fyllig för Priorat med en djup kraftig fruktprofil med tecken på mognad som slankar ner vinet något. Syran är frisk och i balans med vinets kropp och fina tanninstruktur. Ett stort spanskt vin!
Passar till
Kombinera gärna vinet med viltkött, kanske i form av grytor eller varför inte söndagssteken. Också utmärkt till spanska ostar såsom Manchego.
Lagringspotential
Från nu till 2025
Mer information
Om produkten
Sergi Ferrer-Salat och Raül Bobet håller till i Porrera som är det svalaste läget i Priorat. Området påverkas av nordöstliga vindar med medelhavet som modererande effekt på kylan. Ferrer Bobet jobbar dessutom tillsammans med några av regionens brantaste vingårdar: alla dessa faktorer bidrar till stora skillnader mellan dag- och nattemperaturer vilket i slutändan påverkar vinets slutliga kvalitet positivt genom optimal fenolisk mognad, bibehållen syra och fräschör i aromerna.
Ferrer Bobets Selecció Especial Vinyes Velles är gjort på druvor från rankor med en snittålder på mer än 80 år och består av 100% cariñena (carignan). Vingårdarna odlas som terrasser 650-750 meter höjd över havet och helt utan tillsats av konstgödning eller bekämpningsmedel. Druvorna som anländer till viner genomgår en rigorös selektering innan de med gravitationens hjälp förflyttas till en mix av 15-30 hektoliters jäsningskar i trä och ståltankar. Den malolaktiska jäsningen och efterföljande fatlagringen äger rum i nya, lätt- och medelrostade franska ekfat i 15 månader och lagras därefter på flaska i ytterligare 11 månader innan det släpps på marknaden. Vinet buteljeras på flaska helt utan filtrering och minimal tillsats av svavel.