Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
2018 Château Fleur Pourret
nr 9218501Château La Fleur Pourret grundades redan på 1700-talet och har sedan dess varit förknippade med viner av hög kvalitet. Ett högt uppskattat vin som görs av samma ägare och vinmakarteam som ligger bakom legendariska Château Figeac. Här finner du klassisk och lagringsbar Bordeaux från högt rankade årgång 2018 – perfekt att avnjuta här och nu, alternativt stuva undan för framtiden! Munskänkarna: ”Prisvärt”
Pris 429 kr
Kropp
Tannin
Syra
Beskrivning
Producent
Château La Fleur Pourret
Ursprung
Saint-Émilion Grand Cru AOC
Druvor
Merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Doft och smak
Smaken är rikt koncentrerad med toner av björnbär, mörka plommon, jordgubbar, svarta vinbär med drag av violer och tobak. Vinet har en fin balans mellan frukt, syra och silkiga tanniner samt en stiltypiskt fyllighet. Lång och angenäm eftersmak.
Passar till
Njut till klassisk mat av lamm, nöt eller vilt, gärna med feta inslag. Passar även till smakrika grytor och stekar.
Lagringspotential
Från nu till 2036
Mer information
Servera vid 16-18 grader i glas med stor kupa.
Om produkten
När man tänker på Bordeaux tänker man sällan på att det Bordeaux som behandlas i folkmun är en förhållandevis ung vinregion, Haut-Médoc, som planterades först på 1600-1700-talet. På andra sidan av floden Gironde, på den så kallade högra stranden, finns emellertid en rik vinhistoria som sträcker sig bakåt tusentals år. En av de mest kända regionerna på högra stranden är Saint-Emilion där Château La Fleur Pourret ligger beläget.
Château La Fleur Pourret grundades redan på 1700-talet och har sedan starten varit förknippade med viner av hög kvalitet. Slottet köptes på tidigt 2000-tal upp av Domaines Manoncourt, som också driver det legendariska slottet Figeac och Château de Millery. Ägorna består av ungefär 4,5 hektar vingårdar placerade på en jordmån av kalkhaltig lera i närheten av staden Saint-Emilion. I stil med trenden i regionen rör sig Fleur Pourret mot en allt mer cabernet franc-dominerad blend – ägorna är idag planterade med 50% merlot, 44% cabernet franc och 6% cabernet sauvignon med en snittålder på cirka 40 år.
Nyfiken på att läsa mer om årgången? Se vår årgångsguide här!
2018 Château La Fleur Pourret består av merlot, cabernet franc och cabernet sauvignon som har vinifierats i en kombination av fat och cementtankar och därefter lagrats i franska ekfat där 10% av faten utgjordes av ny ek. Årsproduktionen är enbart 20 000 flaskor.
Vinexperternas omdömen
Dina Viner, Per Bill (Årg 20, nr 2024-20): 92 poäng ”Ett ungt, friskt vin med solmogen frukt, bra balans, bra syra och inslag av plommon, hallon, cassis, violer, mullbär, jordgubbar, ljus choklad, mineraler och fat. En cuvée på Merlot, Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon.”
Vinsider, Peter Axelsson (2024-08-13): 92 poäng ”Stor och utvecklad doft med korint, stall, tobak, läder, plommon, örter och lite kaffe. Smaken är utvecklad med mogna drag. Medelfyllig. Silkiga tanniner. Snygg frukt och rund syra. Balanserad. Bra längd med rent slut.”
Munskänkarna (2024-08-12): 16 poäng ”PRISVÄRT. Utvecklad doft med mogen frukt, plommon, stall, läder, fat och grädde. Torr, medelfyllig, utveckad smak med balanserad syra, mjuka, intensiva tanniner och ett långt, moget avslut.”